Kroatien jagter Ruslands førsteplads i kamp om VM-billet

Der er mere end blot tre point på spil, når Kroatien træder op imod Rusland på Stadion Poljud den kommende søndag. Begge parter har sigtekornet rettet mod en placering ved VM, hvorfor en kamp som denne ikke må tabes. 

Mens Kroatien går ind til opgøret den kommende søndag som nummer 18 på FIFAs verdensrangliste, er der en pænt stor forskel til modstanderen. 

Rusland kan fremvise en placering som nummer 33 på ranglisten. Som nummer 2 har Kroatien formået at skrabe 20 point sammen for 9 kampe. Med 22 point har Rusland for 9 opgør gjort sig fortjent til en plads som nummer 1 i FIFA VM.

Kroatien v Rusland statistik og historik

Det er en kamp, Kroatien skal vinde, hvis de skal tage førstepladsen. Rusland kan der imod nøjes med uafgjort og stadig tage førstepladsen.

Kroatien oser af selvtillid inden deres kamp på søndag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste 10 kampe. Kroatien præsterede flotte 2.2 mål pr. kamp, eller sammenlagt 22 kasser. De indkasserede 8 mål, et gennemsnit på 0.8 pr. kamp med “clean sheets” i 6 af dem. 

Rusland rejser til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående 10 kampe. Nydelige 2.4 mål pr. kamp, 24 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 11 gange, eller 1.1 gange pr. kamp, hvor de præsterede 5 clean sheets.

Nøgletal for Kroatien og Rusland.

  • Kroatien er ubesejret i de seneste 8 kampe i træk;
  • Kroatien er ubesejret i de seneste 13 hjemmebane kampe i træk;
  • Kroatien har vundet i seneste 4 af 5 kampe;
  • Kroatien har vundet i seneste 7 af 8 hjemmebane kampe.
  • Rusland har vundet i de seneste 5 kampe i træk;
  • Rusland er ubesejret i de seneste 6 kampe i træk;
  • Rusland har vundet i seneste 5 af 6 kampe;
  • Rusland har vundet i seneste 4 af 5 udebane kampe.

Form Kroatien møder Rusland

Kroatien inde i god stime.

Kroatien vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. Kroatien virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Cypern, der blev nedlagt 3-0. Herefter spillede de 2-2 mod Slovakiet, hvorpå Malta blev besejret 7-1.

Rusland udvider sejrsstimen.

Kroatien ser utroligt giftige ud i øjeblikket, hvor de spadserer fra det ene gode resultat til det næste. Rusland har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Slovakiet nedlagt 1-0, hvorpå Slovenien blev fejet til side med 1-2. Senest gik formen ud over Cypern, der blev slået med 6-0.

Kroatien v Rusland Indbyrdes historik

Man skulle have spillet uafgjort på oddset, da Kroatien senest mødte Rusland i FIFA VM. Ingen af parterne fik det afgørende overtag, hvorfor det endte med en 0-0 pointdeling. Bookmakerne har Kroatien som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 1.60, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Kroatien 63% chance for at banke Rusland. En pointdeling betaler 4.10 i gevinst på oddset, hvor imod Rusland udbetaler 5.50 i gevinst på oddset for en sejr. Kroatien møder Rusland med en historik imellem klubberne, der siger 2-3-0 for deres seneste 5 kampe i FIFA VM. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 2 gange i de seneste 5 kampe mellem Kroatien og Rusland. Begge parter fandt vej til netmaskerne i 2 af deres seneste 10 dueller.

Stilling i FIFA VM

Den nuværende stilling i FIFA VM viser os, hvor Kroatien og Rusland befinder i tabellen i forhold til hinanden inden dette opgør. Der er helt sikkert lagt op til en spændende duel om de tre point i denne runde 10 den kommende søndag.

Manden med målnæsen

Er man på jagt efter en målscorer, kunne det ligne en god idé at holde på Ivan Perisic. Han er topscorer for Kroatien med 3 mål for sæsonen og præsterede desuden 2 i de seneste seks kampe.

Rusland krydser til gengæld fingre for, at Aleksandr Yerokhin kan finde vej til netmaskerne igen. Han er oppe på 3 mål i alle turneringer i denne sæson, og leverede 3 i de seneste seks.