Kroatien skal skrælle Skotland

Kroatien skal op imod Skotland på tirsdag, hvor Hampden Park slår dørene op. Kampen spilles som en af 12 i runde 3 og dermed sidste runde af gruppespillet ved slutrunden. Kroatien ankommer til Euro 2020 som nummer 14 på FIFAs verdensrangliste, hvilket indikerer en større forskel mellem nationerne, da Skotland kommer med en rangering som nummer 44.

Inden deres første kamp ved EM 2020 forventede bookmakerne, at Kroatien kunne spille med om førstepladsen i gruppen. Det har bestemt ikke været tilfældet, og sølvvinderne fra VM har nu kniven på struben.

Det vil være en større overraskelse at se Skotland komme levende igennem gruppespillet ved EM-slutrunden. De formåede ikke at reservere billet til Euro 2020 igennem gruppespillet, hvorfor Skotland måtte den lange og strabadserende vej igennem play-off, før EM-billetten var hjemme.

Kroatien vs Skotland statistik og historik

Når det kommer til mål, er Kroatien ikke just det mest profilerede hold. Kroatien formåede blot at score beskedne 18 gange i deres seneste 10 landskampe, hvilket er 1.8 mål pr. kamp. De har dog samtidig været særdeles stærkt organiserede, da de blot tillod 9 mål imod. Det er et gennemsnit på 0.9 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

Efter kun at have høstet ét point så langt i turneringen, skal Kroatien hæve niveauet, hvis det skal blive til den første sejr ved EM-slutrunden.

Med kun ét point i bagagen for deres første to kampe skal Skotland seriøst hæve niveauet for at nå videre til næste runde ved EM 2020.

Form Kroatien møder Skotland

Kroatien drømmer om mere.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Kroatien, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. Kroatien seneste 3 kampe byder på et 1-0 nederlag mod Belgien, et 1-0 nederlag mod England og senest en 1-1 uafgjort mod Tjekkiet.

Skotland håber på yderligere point til samlingen.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Skotland igennem de seneste ugers kampe. I Skotlands 3 sidste landskampe har de været igennem en 1-0 sejr mod Luxembourg, dernæst fulgte et 2-0 nederlag mod Tjekkiet, mens de senest ender med 0-0 uafgjort mod England.

Kroatien ogSkotland – indbyrdes historik

Det var Skotland, som løb med en sejr på 2-0, sidste gang de to lande clashede i en intern duel. Kroatien møder Skotland med en historik imellem nationerne, som siger 0-3-2 for deres seneste 5 kampe.

Flere mål i vente

Det er fristende at kigge efter Ivan Perisic i forsøget på at gætte en målscorer for Kroatien, da han sørgede for 3 mål i deres seneste seks landskampe. Skotland kigger mod Ryan Fraser til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 2 garn på seks landskampe.