Spanien har rejst sig og knækker Kroatien

Vi har fået overstået gruppespillet ved EM 2020, hvorfra Kroatien klarede sig igennem. De møder nu Spanien på Parken på mandag i denne kamp i 1/8 finalen.

Kroatien bringer en rangering som nummer 14 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Spain, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 6 på FIFAs verdensrangliste.

Trods en forholdsvis tæt gruppe formåede Kroatien at holde fast i andenpladsen oven på visse udfordringer. De fortsætter dog EM 2020 som store outsidere til en turneringssejr efter deres hidtidige præstationer.

Spain havde overraskende vanskeligheder ved at besætte en andenplads i deres gruppe. De håber dog nu selv at være på rette kurs efter en storsejr i sidste runde.

Kroatien vs Spanien statistik og historik

Kroatien priser sig lykkelige over at være sluppet helskindet igennem gruppespillet på en andenplads med blot fire point. Det har ikke været specielt overbevisende, og Kroatien ligner ikke en finalist på nuværende tidspunkt.

Alle havde regnet med, at Spain ville booke plads til knock out runden via en førsteplads i gruppespillet, men dertil viste de sig for ineffektive. Skal det blive til den fjerde EM-titel skal der mere til fra Spains side.

Form Kroatien møder Spanien

Kroatien drømmer om mere.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Kroatien igennem de seneste ugers kampe.

Deres seneste tre kampe gav først Kroatien et 1-0 nederlag mod England, herefter fulgte en 1-1 uafgjort mod Tjekkiet, mens de i den seneste kamp fik en en 3-1 gevinst mod Skotland.

Spain håber på yderligere point til samlingen.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Spanien, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. Spain seneste 3 kampe byder på en 0-0 uafgjort mod Sverige, en 1-1 uafgjort mod Polen og senest en 5-0 sejr mod Slovakiet.

Det var Kroatien, som løb med en sejr på 3-2, sidste gang de to lande clashede i en intern duel.

Kroatien går ind til opgøret med en historik mod Spanien, der siger 2-1-3 for deres seneste 6 kampe.

Full Time Betting

Manden med målnæsen

Med Ivan Perisic på 4 mål i seks landskampe for Kroatien, er han naturligt en spiller at holde øje med som mulig målscorer her.

Ferran Torres scorede 4 gange i de seneste seks landskampe for Spain og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her.