Tjekkiets tjekkede tropper skal knække Kroatien

Opgøret mellem Kroatien og Tjekkiet har kick off på fredag på Hampden Park til en kamp i anden runde af gruppespillet ved Euro 2020. Mens Kroatien går ind til Euro 2020 som nummer 14 på FIFAs verdensrangliste, er der en pænt stor forskel til modstanderen. Tjekkiet går ind til turneringen som nummer 40 på ranglisten.

Inden deres første kamp ved EM 2020 forventede bookmakerne, at Kroatien kan spille med om førstepladsen i gruppen. Om ikke andet som outsider, men de var alt andet end imponerende i nederlaget mod England. Der skal andre boller på suppen, hvis de skal nedlægge Schick og co.

Selvom de er outsidere til at vinde gruppespillet, bør Tjekkiet have en god chance for som minimum at tage andenpladsen og dermed gå videre til næste runde. Selvom de ikke var lige overbevisende hele vejen igennem, lykkedes det alligevel i sidste ende for Tjekkiet at tage en forholdsvis sikker andenplads i kvalifikationsgruppen.

Kroatien vs Tjekkiet statistik og historik

Tjekkiet gik ind til EM-slutrunden i håbet om at kunne vedligeholde deres imponerende defensive statistik fra deres seneste 10 landskampe. Tjekkiet snittede selv beskedne 1.5 mål pr. kamp med 15 scoringer i alt. En stærk kontrast til at de selv blot lukkede 13 ind, hvilket giver et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. Utroligt nok præsterede de kun at holde målet rent i 3 disse kampe.

Åbningskampen ved Euro 2020 gik ikke helt som håbet for Kroatien , der fejlede i at præstere ret meget andet end ingenting i en skuffende forestilling. Spørgsmålet er, om de har formået at genoplade batterierne, inden næste modstander træder an?

Tjekkiet vil have været meget tilfredse med at åbne EM 2020 med en 2-0 sejr i en vanskelig første kamp. At man oven i købet formår at holde rent bur var en kærkommen bonus, og de blive svære at hamle op med i næste runde.

Form Kroatien møder Tjekkiet

Kroatien drømmer om at stoppe ringe stime.

Kroatien går ind til kampen i håbet om endelig at få afsluttet den skuffende stime, de på det seneste har leveret. Deres seneste tre landskampe gav først Kroatienen 1-1 uafgjort mod Armenien, herefter fulgte et 1-0 nederlag mod Belgien, mens de i det seneste opgør tabte 1-0 til England.

Tjekkiet fortsætter pointhøsten.

Tjekkiet vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. Deres seneste tre kampe gav først Tjekkiet et 4-0 nederlag mod Italien, herefter fulgte en 3-1 sejr mod Albanien, mens de i den seneste kamp fik en en 2-0 gevinst mod Skotland.

Kroatien og Tjekkiet – indbyrdes historik

Da de senest spillede landskamp mod hinanden – den 17 juni 2016 – slap begge af sted med æren i behold i en 2-2 kamp. Kroatien vandt 50%, mens Tjekkiet sikrede sig 0% fra de foregående 2 landskampe imellem nationerne.

Hold øje med…

Ivan Perisic scorede 2 gange i de seneste seks landskampe for Kroatien, og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her. Tjekkiet kigger mod Patrik Schick til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 4 garn på seks landskampe.