Immobile og co. kan tage stikket i Rom-derby

Der spilles en forholdsvis sjælden fredags-kamp i Serie A i aften, og det er et af ligaens store nabo-opgør, som afvikles i runde 18. AS Roma tager på besøg hos imod Lazio på Stadio Olimpico i Roma, hvor begge klubber har hjemmebane. Hjemmeholdet giver pæne 2.75 for en sejr på oddset. Gæsterne kan til gengæld spilles til 2.25 på oddset i en kamp med kick off kl. 20.45.

Lazio byder op til dans i anstændig form. Simone Inzaghis udvalgte har formået at vinde tre af deres seneste fem kampe. Én af disse fem kampe gav nederlag, en medrivende udekamp mod topholdet Milan. De halter dog stadig en smule efter dén form, som i sidste sæson sikrede deltagelse i Champions League. Omvendt har de måske ramt en god formkurve på det rette tidspunkt med tanke på fredagens modstander.

Formen hos AS Roma må ligeledes kategoriseres som anstændig. Også de kan bryste sig med at have vundet tre af deres seneste fem kampe. Ligeledes blev det også til én nederlag i disse fem opgør, en røvfuld på udebane mod formstærke Atalanta. De har stadig snor i Milan på førstepladsen, men skal dog passe på forfølgere, som kommer fra baghjul. Målet for fredag aften bliver som minimum at holde Lazio på samme afstand som nu.

Deres indbyrdes historik indikerer en rimelig stor jævnbyrdighed. Roma har en lille fordel, hvis man kigger tilbage over de seneste 10 møder, men dén er også lille. Fredagens udehold har vundet fire af de seneste 10 opgør. Lazio vandt tre, mens tre sluttede uafgjort. Fem af deres seneste 10 kampe havde over 2.5 mål. Seks af deres seneste 10 kampe havde mål af begge hold.

Det er på udebane, at Roma har været mest sårbare i Serie A i denne sæson. Atalanta, Verona og Napoli har alle føjet store høvl til romernes CV for 20/21. Lazio tabte ingen af de seneste fire kampe, hvor de stod opført som hjemmehold Roma. Deres nuværende form taget i betragtning finder vi oddset på hjemmeholdet for højt. De vil være yderst opsatte på at mindske afstanden op til Roma.

Flere interessante tips