Leeds mod Arsenal i Premier League runde 18 – optakt, odds og spilfiduser

Leeds byder velkommen til Arsenal i Premier League på lørdag på Elland Road.

Leeds lægger beslag på placeringen som nummer 16 i Premier League med 16 point for deres første 17 kampe. Differencen til The Gunners er 13 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 4 i tabellen for 17 kampe.

The Gunners er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen i Premier League til Leeds, når de to rivaler skal op imod hinanden på lørdag. Det kan hjemmeholdet dog dårligt tillade sig, hvis de skal bevare kontakten til gæsterne.

Når det kommer til mål, er Leeds ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 10 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 18 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.8 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

Arsenal kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.8 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel på lørdag. De lavede selv 18 garn i takt med, at de måtte finde sig i 12 mål imod. Det giver et snit på 1.2 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 5 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Leeds v Arsenal.

 • Leeds har ikke tabt 13 af 15 af deres seneste hjemmekampe
 • Leeds har ikke vundet 9 af 11 af deres seneste kampe
 • Der er scoret imod Leeds i 9 af de seneste 11 kampe
 • I 3 af de seneste 4 hjemmekampe Leeds har spillet, har begge hold scoret
 • Leeds scorede i 6 af deres seneste 8 kampe
 • Arsenal scorede i 13 af deres seneste 15 kampe
 • Arsenal tabte deres seneste 3 udekampe
 • I 5 ud af 6 seneste Leeds kampe mod Arsenal var antallet af mål over 4.5
 • I 7 af de seneste 9 kampe Leeds har spillet mod Arsenal har begge hold scoret
 • I 5 ud af 6 seneste Leeds kampe mod Arsenal var antallet af mål over 3.5
 • I 7 ud af 9 seneste Leeds kampe mod Arsenal var antallet af mål over 2.5
 • Leeds har scoret imod i 8 af de senest 9 kampe mod Arsenal

Form Leeds mod Arsenal

Leeds fortsat skidt kørende.

Leeds har bare ét point at fremvise for deres seneste tre kampe. De spillede 2-2 mod Brentford, hvorefter de mod Chelsea tabte 3-2. Endnu en skuffelse fulgte senest mod Manchester City, der vandt 7-0.

Arsenal håber på yderligere point til samlingen.

Arsenal har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 2-1 til Everton. De svarede stærkt igen mod Southampton, som blev slået 3-0, før de sejrede 2-0 over West Ham.

Leeds v Arsenal Indbyrdes historik

Arsenal vandt 4-2 på hjemmebane, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Emirates Stadium i februari 2021 i Premier League. Bookmakerne har Leeds som favoritter til sejren i dette opgør. Leeds møder Arsenal med en historik imellem klubberne, der siger 3-2-5 for deres seneste 10 kampe i Premier League. I 7 af de seneste 10 opgør mellem Leeds og Arsenal var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i Premier League

Stillingen i Premier League inden den kommende runde 18 fortæller os, hvor Leeds og Arsenal ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point den kommende lørdag på Elland Road.

Formstærk måltyv

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Raphinha. Han har vist flaget for Leeds med 7 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe.

Arsenal har til gengæld forhåbninger om, at Emile Smith-Rowe kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 5 mål i alle turneringer indtil videre, samt 2 i de seneste seks.