Leeds mod Brighton i Premier League runde 37 – optakt, odds og spilfiduser

Med en placering som nummer 18 i stillingen har Leeds samlet 34 point efter 36 kampe. På 47 point befinder Brighton sig rangeret som nummer 9 for 36 afviklede kampe.

Det er ikke sådan, at Leeds ligefrem sætter ild til ligaen i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne 10 mål i de foregående 10 opgør, hvilket svarer til 1 mål pr. kamp. De lukkede samtidig 17 mål imod, et gennemsnit på 1.7 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Brighton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 13 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De indkasserede 12 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.2 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 4 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Leeds v Brighton.

 • Der er scoret imod Leeds i 20 af de seneste 22 kampe
 • Der er scoret imod Leeds i de seneste 10 hjemmekampe
 • Leeds har ikke vundet 8 af 10 af deres seneste hjemmekampe
 • Leeds tabte 5 af 7 af deres seneste hjemmekampe
 • Leeds har ikke vundet deres seneste 3 kampe
 • Brighton scorede i 12 af deres seneste 14 udekampe
 • Brighton har ikke tabt 6 af 7 af deres seneste kampe
 • Brighton scorede i 5 af deres seneste 6 kampe
 • Brighton vandt 3 af 4 af deres seneste udekampe
 • Brighton har ikke tabt 3 af 4 af deres seneste udekampe
 • I de seneste 3 Leeds kampe mod Brighton var summen af mål under 2.5
 • I de seneste 3 Leeds kampe mod Brighton var summen af mål under 3.5
 • Leeds har har ikke vundet i de 3 seneste kampe i træk mod Brighton
 • Leeds har ikke scoret i de seneste 3 kampe i træk de har spillet mod Brighton

Form Leeds mod Brighton

Leeds håber på frisk start.

Leeds har været igennem en hård tid i deres seneste tre kampe, der har givet nul og niks til pointkontoen. De blev slået 4-0 af Manchester City, før Arsenal satte sig igennem med 2-1. Tredje skuffelse i træk fulgte mod Chelsea, der satte sig igennem med 3-0.

Brighton bøjer sig ikke

Brighton er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. Det startede med 2-2 mod Southampton, før de bankede Wolves med 0-3. Senest blev Manchester United nedlagt i en 4-0 sejr.

Leeds kan have op til 6 spillere siddende ude af diverse grunde, når de tager imod Brighton på søndag. Luke Ayling får en fridag fra Leeds-truppen, da han sidder ude med karantæne. Stuart Dallas, Crysencio Summerville, Adam Forshaw, Patrick Bamford og Tyler Roberts er blandt de 5 spillere, som mangler for Leeds på søndag. Brighton ser ud til at skulle se bort fra 3 spillere til truppen, som på søndag møder Leeds. Enock Mwepu, Jakub Moder og Jeremy Sarmiento bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Brighton, når de drager til Elland Road.

Leeds v Brighton Indbyrdes historik

Der var gevinst på oddset, hvis du satsede på uafgjort, da Leeds senest mødte Brighton på The American Express Community Stadium. Ingen af de to klubber formåede nemlig at gribe overtaget i kampen, der emmede ud i en 0-0. Leeds går ind til opgøret med en historik mod Brighton, der siger 0-1-2 for deres seneste 3 kampe i Premier League.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Leeds og Brighton hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 37. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende søndag på Elland Road i vente.

Leeds mod Brighton – Hold øje med…

Kigger man mulighederne for en målscorer igennem, bør man overveje at stoppe ved Jack Harrison, der viser god form for Leeds. Han fandt vej til netmaskerne 2 gange i hans seneste kampe i Premier League. Dén total øger han gerne mod Brighton.

Gæsterne krydser fingre for Leandro Trossard til at score igen efter 4 Premier League mål i deres seneste kampe i denne turnering.