Leeds mod Man City i Premier League runde 35 – optakt, odds og spilfiduser

Man City skal teste formen af mod Leeds den kommende lørdag, når de mødes i Premier League på Elland Road. Det lugter af tre point til førstnævnte, som sigter imod at konsolidere sig i toppen. Sidstnævnte har dog næppe planer om at overgive sig frivilligt, og point her kan give et stærkt boost til selvtilliden.

Leeds er placeret som nummer 16 i tabellen med 34 point efter 33 kampe. Man City ligger på en placering som nummer 1 i stillingen med 80 point ovenpå deres 33 opgør.

Man City er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen til forfølgerne i Premier League, når de skal op imod Leeds den kommende lørdag. Det finder hjemmeholdet sig dog næppe frivilligt i, og en hård kamp bør være i vente.

Det er ikke sådan, at Leeds ligefrem sætter ild til ligaen i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne 11 mål i de foregående 10 opgør, hvilket svarer til 1.1 mål pr. kamp. De lukkede samtidig 22 mål imod, et gennemsnit på 2.2 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

Man City rejser til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående 10 kampe. Nydelige 2.5 mål pr. kamp, 25 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 7 gange, eller 0.7 gange pr. kamp, hvor de præsterede 6 clean sheets.

Vores tip

Facts og finurligheder for Leeds v Man City.

 • Der er scoret imod Leeds i 18 af de seneste 20 kampe
 • Der er scoret imod Leeds i 13 af de seneste 15 hjemmekampe
 • Leeds har ikke tabt deres seneste 5 kampe
 • Leeds har ikke vundet 7 af 9 af deres seneste hjemmekampe
 • Leeds scorede i 4 af deres seneste 5 kampe
 • Manchester City har ikke tabt 26 af 28 af deres seneste kampe
 • Manchester City har ikke tabt deres seneste 13 udekampe
 • Manchester City scorede i 19 af deres seneste 21 udekampe
 • Manchester City vandt 6 af 8 af deres seneste udekampe
 • Manchester City scorede i 8 af deres seneste 9 kampe
 • I 5 af de seneste 6 kampe Leeds har spillet mod Manchester City har begge hold scoret
 • I 7 ud af 9 seneste Leeds kampe mod Manchester City var antallet af mål over 2.5
 • I 6 ud af 7 seneste Leeds kampe mod Manchester City var antallet af mål under 3.5
 • Leeds har scorede i 8 af de senest 9 kampe mod Manchester City
 • I de seneste 4 Leeds hjemmekampe mod Manchester City var summen af mål under 3.5

Form Leeds mod Man City

Leeds bøjer sig ikke

Leeds går ind til deres kommende duel som ubesejret i deres seneste tre kampe. Det startede med en 1-1 pointdeling mod Southampton, før de nedlagde Watford med 3-0. Mod Crystal Palace blev der delt i porten i en 0-0 kamp.

Man City inde i god stime.

Man City har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Brighton nedlagt 3-0, hvorpå Watford blev fejet til side med 5-1. Senest gik formen ud over Real Madrid, der blev slået med 4-3.

 

Leeds v Man City Indbyrdes historik

Man City sørgede for at efterlade deres kommende modstander tomhændede efter deres seneste indbyrdes duel. De nappede alle tre point efter en sejr på 7-0 tilbage i december 2021 i Premier League. Leeds går ind til opgøret med en historik mod Man City, der siger 4-2-3 for deres seneste 9 kampe i Premier League. I de foregående 9 kampe mellem Leeds og Man City bød 7 af dem på mere end to mål. Begge klubber scorede desuden mål i 6 af de 10 kampe.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Leeds og Man City hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 35. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende lørdag på Elland Road i vente.

Leeds mod Man City – Hold øje med…

Der er et par navne, som springer i øjnene i øjeblikket for begge hold, når vi snakker målform. Hos gæsterne har Gabriel Jesus været på tavlen 5 gange i hans seneste seks kampe. Skulle han være i startopstillingen igen på lørdag, skyldes det, at Man City håber, at han kan bygge på mod Leeds. Sidstnævnte håber til gengæld på Rodrigo til at videreføre den form, som har bragt ham 3 mål i hans seneste seks kampe.