Leeds mod Newcastle i Premier League runde 23 – optakt, odds og spilfiduser

Leeds byder velkommen til Newcastle i Premier League på lørdag på Elland Road.

Leeds lægger beslag på placeringen som nummer 15 i Premier League med 22 point for deres første 20 kampe. Differencen til Newcastle er 10 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 19 i tabellen for 20 kampe.

De går ind til kampen på Elland Road som favoritter, og Leeds har udsigt til at skabe lidt afstand til Newcastle i stillingen. Det kræver en sejr, mens uafgjort selvfølgelig efterlader status quo og hellere det, end risikere et nederlag.

Når det kommer til mål, er Leeds ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 14 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.4 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 22 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 2.2 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Newcastle ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 9 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 0.9 pr. kamp. De indkasserede 20 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 2 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 1 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Leeds v Newcastle.

 • Leeds scorede i 14 af deres seneste 16 hjemmekampe
 • Der er scoret imod Leeds i 13 af de seneste 15 kampe
 • I 5 af de seneste 6 hjemmekampe Leeds har spillet, har begge hold scoret
 • Leeds har ikke tabt 6 af 7 af deres seneste hjemmekampe
 • Leeds har ikke vundet 5 af 7 af deres seneste kampe
 • Newcastle har ikke vundet 21 af 22 af deres seneste kampe
 • Der er scoret imod Newcastle i 21 af de seneste 22 kampe
 • Newcastle tabte deres seneste 3 udekampe
 • I de seneste 5 Leeds hjemmekampe mod Newcastle var summen af mål over 2.5
 • Leeds har scoret imod i 11 af de senest 12 kampe mod Newcastle
 • I de seneste 3 kampe i træk Leeds har spillet mod Newcastle har begge hold scoret
 • Leeds har scorede i 10 af de senest 12 kampe mod Newcastle
 • I 4 ud af 5 seneste Leeds hjemmekampe mod Newcastle var antallet af mål over 3.5

Form Leeds mod Newcastle

Leeds drømmer om mere.

Leeds har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Burnley med 3-1. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 2-0 mod West Ham. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 3-2 over West Ham.

Newcastle fastlåst i elendig stime.

Newcastle har været lettere middelmådige i deres seneste tre kampe, der ikke bragte en sejr med sig. Mod Manchester United blev det 1-1, hvorefter Cambridge U viste sig for stærke og sejrede 0-1. Senest lykkedes det dog at nappe det ene point i en 1-1 kamp mod Watford.

På baggrund af de seneste resultater for begge parter finder vi det en satsning værd at gå med Leeds til 1.98 på oddset. Et væddemål på Newcastle giver dig netop nu 3.60 retur på oddset, hvilket svarer til, at bookmakerne giver dem 28% chance for at slå Leeds. Ønsker du at placere dine indsatser på Leeds, kan de spilles til 1.98 på oddset.

Leeds v Newcastle Indbyrdes historik

Man skulle have spillet uafgjort på oddset, da Leeds senest mødte Newcastle i Premier League. Ingen af parterne fik det afgørende overtag, hvorfor det endte med en 1-1 pointdeling. Bookmakerne har Leeds som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 1.98, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Leeds 51% chance for at banke Newcastle. En pointdeling betaler 3.80 i gevinst på oddset, hvor imod The Magpies udbetaler 3.60 i gevinst på oddset for en sejr. Leeds går ind til opgøret med en historik mod Newcastle, der siger 3-2-5 for deres seneste 10 kampe i Premier League. De seneste 10 kampe mellem Leeds og Newcastle har generelt været forholdsvis jævnbyrdige opgør.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Leeds og Newcastle hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 23. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på lørdag på Elland Road i vente.

Manden med målnæsen

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Raphinha. Han har vist flaget for Leeds med 8 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe.

Newcastle har til gengæld forhåbninger om, at Callum Wilson kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 6 mål i alle turneringer indtil videre, samt 0 i de seneste seks.