Leeds mod Southampton i Premier League runde 31 – optakt, odds og spilfiduser

Rampelyset er på både Leeds og Southampton, når rivalerne krydser klinger i forsøget på at lægge point til deres respektive samlinger. De mødes denne gang i Premier League på Elland Road på lørdag.

Med 29 point efter 30 kampe er Leeds at finde på plads 16 i Premier League. Southampton halter efter med 35 point for 29 kampe og ligger før kampen på plads 11 i tabellen.

Leeds har brug for en sejr den kommende lørdag for at lukke afstanden til Southampton i stillingen i Premier League. Afstanden i tabellen skulle helst ikke blive større, og værterne vil være forsigtige med ikke at lade gæsterne komme til fadet.

Det er ikke sådan, at Leeds ligefrem sætter ild til ligaen i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne 10 mål i de foregående 10 opgør, hvilket svarer til 1 mål pr. kamp. De lukkede samtidig 28 mål imod, et gennemsnit på 2.8 pr. kamp med 0 clean sheets undervejs.

Southampton har stået for 1.6 mål i de seneste 10 kampe, og de taler tager de så med til deres udekamp på lørdag. De scorede 16 mål selv, men tillod også 16 mål imod. Det kaster et gennemsnit på 1.6 af sig pr. kamp, der også bød på rent bur 2 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Leeds v Southampton.

 • Der er scoret imod Leeds i de seneste 17 kampe
 • Leeds har ikke vundet 8 af 10 af deres seneste kampe
 • Leeds tabte 6 af 8 af deres seneste kampe
 • Der er scoret imod Southampton i 19 af de seneste 21 kampe
 • Southampton scorede i 17 af deres seneste 19 kampe
 • I 6 af de seneste 7 udekampe Southampton har spillet, har begge hold scoret
 • Southampton tabte deres seneste 3 kampe
 • Southampton har ikke vundet deres seneste 3 kampe
 • I 10 ud af 11 seneste Leeds kampe mod Southampton var antallet af mål under 3.5
 • Leeds har har ikke tabt i de 5 hjemme seneste kampe i træk mod Southampton
 • Leeds har scorede i 8 af de senest 10 kampe mod Southampton
 • Leeds har har ikke vundet i 5 af 7 seneste kampe mod Southampton
 • Leeds har ikke scoret imod i 4 af de senest 5 hjemmekampe mod Southampton

Form Leeds mod Southampton

Leeds drømmer om mere.

Leeds har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 3-0 til Aston Villa. De svarede stærkt igen mod Norwich, som blev slået 2-1, før de sejrede 3-2 over Wolves.

Southampton er igen havnet i problemer.

Southampton har været igennem en hård tid i deres seneste tre kampe, der har givet nul og niks til pointkontoen. De blev slået 1-2 af Newcastle, før Watford satte sig igennem med 1-2. Tredje skuffelse i træk fulgte mod Manchester City, der satte sig igennem med 1-4.

Leeds v Southampton Indbyrdes historik

Southampton sørgede for at efterlade deres kommende modstander tomhændede efter deres seneste indbyrdes duel. De nappede alle tre point efter en sejr på 1-0 tilbage i oktober 2021 i Premier League. Leeds møder Southampton med en historik imellem klubberne, der siger 5-2-3 for deres seneste 10 kampe i Premier League. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 3 gange i de seneste 10 kampe mellem Leeds og Southampton. Begge parter fandt vej til netmaskerne i 3 af deres seneste 10 dueller.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Leeds og Southampton hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 31. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på lørdag på Elland Road i vente.

Leeds mod Southampton – Formstærke spillere

Kigger man mulighederne for en målscorer igennem, bør man overveje at stoppe ved Rodrigo, der viser god form for Leeds. Han fandt vej til netmaskerne 2 gange i hans seneste kampe i Premier League. Dén total øger han gerne mod Southampton.

Gæsterne krydser fingre for Stuart Armstrong til at score igen efter 2 Premier League mål i deres seneste kampe i denne turnering.