Leeds mod Southampton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Leeds tager på lørdag imod Southampton i Premier League på Elland Road.

Den nuværende forskel i Premier League stillingen mellem disse to hold, der tørner sammen på Elland Road på lørdag på ét beskedent point.

Det er ikke sådan, at Leeds ligefrem sætter ild til ligaen i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne ni mål i de foregående ti opgør, hvilket svarer til 0.9 mål pr. kamp. De lukkede samtidig 17 mål imod, et gennemsnit på 1.7 pr. kamp med to clean sheets undervejs.

Southampton vælter ikke mål ind i en lind strøm i øjeblikket. De formåede blot at score otte gange i deres seneste ti opgør, eller 0.8 i gennemsnit pr. kamp. De lukkede 20 mål ind i de kampe, lig med et snit på to pr. kamp. De holdt målet rent en gange i denne stime.

Leeds har vundet fire sejre, mens de har spillet syv uafgjorte og tabte desuden 12 kampe i denne sæson i Premier League.

Southampton har indtil videre præsteret fem sejre og tre uafgjorte samt 15 nederlag i Premier League.

Vores tip

Facts og finurligheder for Leeds v Southampton.

  • Der er scoret imod Leeds i 20 af de seneste 22 kampe
  • I 8 af de seneste 10 hjemmekampe Leeds har spillet, har begge hold scoret
  • 8 af Leeds’s seneste 10 hjemmekampe havde over 2.5 mål
  • Leeds har ikke vundet 10 af 12 af deres seneste kampe
  • Der er scoret imod Leeds i 12 af de seneste 14 hjemmekampe
  • I de seneste 11 Southampton kampe, har summen af mål været under 3.5
  • Der er scoret imod Southampton i 24 af de seneste 26 kampe
  • I de seneste 6 Southampton udekampe, har summen af mål været over 2.5
  • 11 af Southampton’s seneste 13 udekampe havde under 3.5 mål
  • Southampton var i tabte 5 af deres seneste 6 kampe involveret i kampe med færre end 1.5 mål

Form Leeds mod Southampton

Leeds har bare ét point at fremvise for deres seneste tre kampe. De spillede 2-2 mod Manchester United, hvorefter de mod Manchester United tabte 0-2. Endnu en skuffelse fulgte senest mod Everton, der vandt 1-0. Leeds har kun én hjemmesejr at fremvise for deres anstrengelser i deres seneste seks hjemmekampe på Elland Road. De opnåede uafgjort to gange og tabte tre af disse, hvori de scorede ni og indkasserede 13 mål.

Southampton har været lidt blege i deres seneste tre kampe, hvor de startede med at få tæsk 3-0 af Brentford. Skuffelsen blev fulgt op af ny nedtur, da de tabte 1-2 til Wolverhampton, for så at svare igen med en 0-1 sejr over Chelsea. I deres seneste seks udekampe i Premier League vandt Southampton to sejre, mens de spillede nul uafgjort. De led fire nederlag, mens de indkasserede ti og scorede fem mål.

Leeds opnåede ni point for deres seneste seks møder med hold, der ligger blandet de nederste seks i stillingen. De opnåede to sejre, scorede 11 og lukkede ti mål ind. Southampton sikrede sig to sejre fra otte scorede mål og ni indkasserede i deres seneste syv kampe mod hold, der ligger placeret blandt de nederste seks. Dette indbragte dem otte point til kontoen.

Leeds vs Southampton – Seneste nyt

Leeds kan have op til fem fraværende spillere, når de på lørdag skal i kamp mod Southampton. Tyler Adams får en fridag fra Leeds-truppen, da han sidder ude med karantæne.

Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra og Stuart Dallas er alle ude af truppen, som Leeds tager imod Southampton med på Elland Road.

Southampton må muligvis finde sig i at undvære mere end en håndfuld spillere med problemer forud for deres næste opgave i Premier League, da hele fire har skavanker af varierende art. Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters og Mohammed Salisu har samlet for mange kort sammen og må derfor sidde over i den næste Southampton-kamp på grund af karantæne.

Det er navne som Armel Bella-Kotchap, Alex McCarthy, Juan Larios og Valentino Livramento, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Elland Road.

Leeds mod Southampton – indbyrdes historik

Respekten for rivalen vejede i sidste ende tungere end lysten til sejr, da Leeds og Southampton senest mødte hinanden i Premier League. En sejr havde lunet godt på begges konto, men kampen mundede ud i 2-2 på Elland Road. Bookmakerne har Leeds som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en hjemmesejr på oddset i skrivende stund hedder 1.91, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Leeds52% chance for at banke Southampton. En pointdeling betaler 3.50 i gevinst på oddset, hvor imod Southampton udbetaler 4.00 i gevinst på oddset for en sejr. Leeds vandt fire af deres foregående ti kampe mod Southampton, mens sidstnævnte vandt fire af disse og resten sluttede uafgjort. Bookmakernes bedste odds på en uafgjort er 3.50 i skrivende stund.

I de seneste ti indbyrdes opgør mellem Leeds og Southampton fandt begge vej til netmaskerne fem gange.

Leeds mod Southampton Spiltips

Med bare ét mål i Premier League på det seneste er Patrick Bamford ivrig efter igen at komme på tavlen. Den kommende kamp præsenterer en god mulighed for at træde i karakter. Southampton sætter deres lid til, at James Ward-Prowse kan vise tænder igen efter tre mål i de seneste seks kampe i Premier League.

Leeds vandt beskedne fire sejre i deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne to gange, mens de tabte fire kampe. Gæsterne fra Southampton vandt fire af deres seneste 10 udekampe, hvoraf nul sluttede remis. De tabte desuden seks af disse udekampe. Leeds har ikke været alt for gode til at holde rent bur på Elland Road, da de kun noterede sig nul sejre til nul i deres seneste 10 hjemmekampe.

Der var under 2.5 mål i fire kampe af de forgange ti kampe mellem de to klubber her. Mens Leeds har et gennemsnit på 1.3 mål i de opgør, har Southampton et snit på en mål, og begge hold til ikke at score gav gevinst fem gange. Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i seks af Leedss seneste ti kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 1.5 mål i gennemsnit. Der var over 2.5 mål i seks af gæsternes seneste ti kampe i denne sæson og de præsterede et gennemsnit på 1.1 mål i disse kampe.