Lillestrom mod Viking i Eliteserien runde 13 – optakt, odds og spilfiduser

Viking øjner muligheden for at forkorte afstanden op til førerholdet i Eliteserien, Lillestrøm, når de krydser klinger på Aaraasen.

Lillestrøm er placeret som nummer 1 i tabellen med 30 point efter 13 kampe. Viking ligger på en placering som nummer 3 i stillingen med 22 point ovenpå deres 13 opgør.

Viking går ind til kampen mod Lillestrøm den kommende søndag med håbet om at hale ind på de foranliggende i tabellen i Eliteserien. Opgaven er selvsagt ikke nem, men omvendt en god mulighed for gæsterne til at vise, hvad de indeholder.

Når det kommer til mål, er Lillestrøm ikke just det mest profilerede hold. Lillestrøm formåede blot at score beskedne 19 gange i deres seneste 10landskampe, hvilket er 1.9 mål pr. kamp. De har dog samtidig været særdeles stærkt organiserede, da de blot tillod 9 mål imod. Det er et gennemsnit på 0.9 pr. kamp med 4 clean sheets undervejs.

Viking kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 2 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel på søndag. De lavede selv 20 garn i takt med, at de måtte finde sig i 16 mål imod. Det giver et snit på 1.6 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 2 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Lillestrøm v Viking.

 • Lillestrøm scorede i 21 af deres seneste 23 kampe
 • Lillestrøm har ikke tabt 16 af 18 af deres seneste kampe
 • Lillestrøm har ikke tabt 15 af 17 af deres seneste hjemmekampe
 • Lillestrøm scorede i 13 af deres seneste 14 hjemmekampe
 • Lillestrøm vandt 7 af 8 af deres seneste hjemmekampe
 • Viking scorede i 49 af deres seneste 50 kampe
 • Viking scorede i deres seneste 26 udekampe
 • I de seneste 8 kampe i træk Viking har spillet, har begge hold scoret
 • I de seneste 8 udekampe i træk Viking har spillet, har begge hold scoret
 • Der er scoret imod Viking i de seneste 8 kampe
 • I 11 ud af 12 seneste Lillestrøm hjemmekampe mod Viking var antallet af mål under 3.5
 • Lillestrøm har har ikke vundet i 13 af 15 seneste kampe mod Viking
 • Lillestrøm har scoret imod i 12 af de senest 14 kampe mod Viking
 • Lillestrøm har tabte i de 4 seneste kampe i træk mod Viking
 • I 6 ud af 8 seneste Lillestrøm kampe mod Viking var antallet af mål over 2.5

Form Lillestrøm mod Viking

Lillestrøm fortsætter pointhøsten.

Lillestrom har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Rosenborg med 3-1. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 3-0 mod Stromsgodset. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 1-3 over Kristiansund BK.

Viking i miserabel form.

Bare ét point forhindrer Viking i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De tabte med henholdsvis 1-2 og 4-2 mod Sandefjord og FK Haugesund. Senest var der dog lidt trøst at hente efter 1-1 mod Rosenborg.

Viking ser ud til blot at mangle en enkelt spiller for at have alle mand til rådighed, når de møder Lillestrøm på Aaraasen. Sondre Auklend rejser ikke med Viking til deres kommende udekamp, da han plejer en skade.

Lillestrom v Viking Indbyrdes historik

Viking tog sig af alle tre point i deres foregående duel mod deres næste modstander, som de besejrede 5-1 tilbage i oktober 2021 i Eliteserien. Lillestrom møder Viking med en historik imellem klubberne, der siger 2-2-6 for deres seneste 10 kampe i Eliteserien. I 7 af de seneste 10 opgør mellem Lillestrom og Viking var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i Eliteserien

Tabellen i Eliteserien giver os et overblik over, hvordan Lillestrøm og Viking hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 13. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på søndag på Aaraasen i vente.

Lillestrøm mod Viking – Formstærke spillere