Liverpool mod Brighton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Når Brighton kommer til Anfield til et opgør i Premier League på søndag, håber Liverpool at kunne udnytte hjemmebanen til deres fordel.

Liverpool går ind til runde 30 som nummer 2 i Premier League tabellen med 64 point på kontoen. Med 28 runder bag dem har Brighton samlet 42 point, hvilket giver dem en placering som nummer 8 i stillingen.

Liverpool går ind til deres kommende kamp i håb om at kunne vedligeholde deres imponerende målform fra deres seneste tikampe. Liverpool snitter 2.8 mål pr. opgør med 28 scoringer i alt. I egen ende lukkede de ti ind, hvilket giver et gennemsnit på en pr. kamp. De præsterede at holde målet rent i tre disse kampe.

Brighton kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.6 scoringer for deres foregående ti kampe, inden deres duel den kommende søndag. De lavede selv 16 garn i takt med, at de måtte finde sig i 13 mål imod. Det giver et snit på 1.3 pr. kamp, hvori de klarede rent bur fire gange.

Liverpool har vundet 19 sejre, mens de har spillet syv uafgjorte og tabte desuden to kampe i denne sæson i Premier League. Liverpool tabte ingen af deres foregående 5 kampe.

Brighton kigger på 11 sejre, samt ni uafgjorte såvel som otte nederlag i Premier League.

Vores tip

  • Liverpool har ikke tabt 55 af 56 af deres seneste hjemmekampe i Premier League
  • Liverpool har ikke tabt deres seneste 31 hjemmekampe
  • Liverpool scorede i 58 af deres seneste 59 kampe
  • Liverpool scorede i 54 af deres seneste 56 hjemmekampe i Premier League
  • Liverpool har ikke tabt 37 af 39 af deres seneste kampe i Premier League
  • Brighton har i tabte de seneste 3 ude kampe i træk ikke scorede et mål
  • Brighton var i tabte de seneste 3 ude kampe i træk involveret i opgør med færre end 0.5 mål
  • 7 af Brighton’s seneste 8 udekampe havde over 2.5 mål
  • Der er scoret imod Brighton i 14 af de seneste 16 udekampe i Premier League
  • Brighton var i tabte 5 af deres seneste 6 ude kampe involveret i kampe med færre end 1.5 mål

Form Liverpool mod Brighton

Liverpool går ind til deres kommende duel som ubesejret i deres seneste tre kampe. Det startede med en 1-1 pointdeling mod Manchester City, før de nedlagde Sparta Prague med 6-1. Mod Manchester United blev der delt i porten i en 2-2 kamp. Liverpool præsterede flotte fire hjemmesejre af de seneste seks på eget græs i Premier League, mens to sluttede uafgjort og det blev til nul nederlag. De hamrede 17 i kassen selv, mens de lukkede syv mål ind.

Brighton har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 4-0 til Roma. De svarede stærkt igen mod Nottingham Forrest, som blev slået 1-0, før de sejrede 1-0 over Roma. Brighton kan bare fremvise én sejr i deres seneste seks udekampe i ligaen, hvori de også spillede uafgjort to gange og led tre nederlag. De indkasserede ti mål og scorede selv syv.

Liverpool vandt fem kampe, scorede 22 mål og indkasserede 15 i deres foregående 12 kampe mod hold fra den bedste halvdel af Premier League tabellen. Dette indbragte dem i alt 20 point. Brighton vandt fire sejre i deres foregående 12 kampe mod klubber, der befinder sig i den øverste halvdel af tabellen i Premier League. De scorede 20 mål og lukkede 22 ind. Dette indbragte dem 15 point.

Liverpool vs Brighton – Seneste nyt

Liverpool kan i værste fald risikere at have hele otte spillere på fraværslisten når de den kommende søndag igen skal i kamp. Alexis Mac Allister behøver ikke klæde om, når Liverpool næste gang skal i aktion, da han er i karantæne.

Alisson Becker, Thiago Alcantara, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold, Ben Doak, Joel Matip og Stefan Bajcetic er blandt de otte spillere, som mangler for Liverpool på søndag.

Brighton ser ud til at skulle se bort fra fire spillere til truppen, som på søndag møder Liverpool.

Det er navne som Joao Pedro, James Milner, Solly March og Julio Enciso, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Anfield.

Liverpool mod Brighton – indbyrdes historik

Liverpool har kun trukket sig sejrrigt ud af en af de seneste 8 indbyrdes opgør mod Brighton. Deres seneste opgør mod hinanden var et brag af en duel, der endte med et målrigt 2-2 resultat. Det er ikke cifre, man ser hver dag, men ingen af os skulle have noget imod en gentagelse af målfesten på søndag. Liverpool går til kampen mod Brighton med en 4-4-2 statistik for deres seneste ti møder. Det kan også omsættes til en sejrs-rate på 40%.

Brighton scorede i deres seneste 4 opgør mod Liverpool i Premier League. Begge hold scorede i seks af de seneste ti kampe mellem Liverpool og Brighton.

Liverpool mod Brighton Spiltips

Lewis Dunk virker til at være i anstændig form for Brighton, da han var på tavlen to gange i hans seneste seks kampe i Premier League. Gæsterne har dog brug for mere fra ham, når de lægger vejen forbi Liverpool, som er store favoritter til sejren den kommende søndag. Det ligner til gengæld en god idé at holde på Darwin Nunez, som stod for tre mål i hans seneste seks kampe.

Liverpool vandt otte af deres foregående 10 kampe på eget græs og spillede to gange uafgjort i en stime, der ikke kastede ét eneste nederlag af sig. Brighton vandt tre af deres seneste 10 udekampe på tværs af alle turneringer, mens de spillede uafgjort to gange og tabte fem kampe. Man kunne forestille sig, at Brighton sætter næsen op efter at score den kommende søndag, da Liverpool kun præsterede at holde rent bur én gang i 10 hjemmekampe. Gæsterne præsterede at holde rent bur to gange i deres seneste 10 udekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i seks kampe af de seneste ti kampe mellem disse to hold. Liverpool præsterede et gennemsnit på 1.6 mål, mens Brighton snittede 1.4 mål i disse. Begge hold scorede seks gange i disse kampe. Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i syv af Liverpools seneste ti kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 3.1 mål i gennemsnit. Der var over 2.5 mål i seks af gæsternes seneste ti kampe i denne sæson og de præsterede et gennemsnit på 1.3 mål i disse kampe.