Mainz 05 mod Borussia Dortmund i 1. Bundesliga runde 25 – optakt, odds og spilfiduser

Mainz 05 har fordel af hjemmebane på MEWA Arena, når Borussia Dortmund kommer forbi på søndag til et opgør i 1. Bundesliga.

Mainz 05 er placeret som nummer 9 i tabellen med 34 point efter 24 kampe. Borussia Dortmund ligger på en placering som nummer 2 i stillingen med 50 point ovenpå deres 24 opgør.

Borussia Dortmund er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen til forfølgerne i 1. Bundesliga, når de skal op imod Mainz 05 på søndag. Det finder hjemmeholdet sig dog næppe frivilligt i, og en hård kamp bør være i vente.

Når det kommer til mål, er Mainz 05 ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 15 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.5 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 15 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.5 pr. kamp med 3 clean sheets undervejs.

Borussia Dortmund udviser anstændig målform, når man ser tilbage på deres seneste 10 kampe. Her har de leveret et gennemsnit på 2.9 kasser pr. kamp, eller 29 mål i alt. De indkasserede også 15 scoringer, eller et snit på 1.5 pr. kamp, hvori de holdt rent bur 3 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Mainz 05 v Borussia Dortmund.

Form Mainz 05 mod Borussia Dortmund

Mainz 05 håber på yderligere point til samlingen.

Mainz 05 har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. De delte point i 1-1 kamp mod Freiburg, før de sejrede 3-2 mod Bayer Leverkusen. Desværre blev sejren fulgt op af et 3-1 nederlag mod Union Berlin.

Borussia Dortmund drømmer om at stoppe ringe stime.

Borussia Dortmund har været godt organiserede i deres seneste tre kampe, som sammenlagt kastede fem point af sig. De lagde ud med at banke B. M’gladbach med 6-0 før de lod sig nøje med det ene point i en 2-2 kamp mod Rangers. Deres seneste opgave indbragte endnu engang uafgjort, da de spillede 1-1 mod Augsburg.

Mainz 05 vs Borussia Dortmund – Seneste nyt I værste fald må Borussia Dortmund finde sig i at have 6 spillere ude til deres kommende duel i 1. Bundesliga. Blandt de 6 spillere, som må se til fra sidelinjen, er navne som Giovanni Reyna, Marius Wolf, Thomas Meunier, Erling Braut Haaland, Mateu Morey og Marcel Schmelzer.

Mainz 05 v Borussia Dortmund Indbyrdes historik

Borussia Dortmund havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 3-1 tilbage i octubre 2021 i 1. Bundesliga. Mainz 05 møder Borussia Dortmund med en historik imellem klubberne, der siger 2-2-6 for deres seneste 10 kampe i 1. Bundesliga. I 6 af de seneste 10 opgør mellem Mainz 05 og Borussia Dortmund var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i 1. Bundesliga

Stillingen i 1. Bundesliga inden den kommende runde 25 fortæller os, hvor Mainz 05 og Borussia Dortmund ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point på søndag på MEWA Arena.

Over 2.5 goals gav gevinst i 6 times af de seneste 10 encounters kampe mellem disse to klubber. Mainz 05 præsterede 1 goal mål i gennemsnit, mens Borussia Dortmund præsterede 1.9 goals i snit. Begge hold scorede 7 times gange i disse dueller.

Flere mål i vente

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Jonathan Burkardt. Han har vist flaget for Mainz 05 med 7 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe i alle turneringer.

Borussia Dortmund har til gengæld forhåbninger om, at Marco Reus kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 16 mål i alle turneringer indtil videre, samt 4 i de seneste seks.