Man City mod Aston Villa i Premier League runde 38 – optakt, odds og spilfiduser

Det er toppen af tabellen, som møder den nedre del på Etihad Stadium på søndag. Det er en kamp, hvor vi forventer, at Man City som minimum konsoliderer placeringen i den sjove ende af stillingen mod Aston Villa.

Efter 37 kampe afviklet er Man City placeret nummer 1 i stillingen med 90 point. Der er 45 points forskel til Aston Villa, der som nummer 14 har samlet 45 point sammen.

Man City kommer drønende i imponerende målform i de sidste 10 kampe, hvori de snittede 3.2 mål pr. kamp med 32 kasser i alt. De indkasserede også 7 mål, eller gennemsnitligt 0.7 pr. opgør. De holdt buret rent i 5 af de kampe.

Aston Villa vælter ikke mål ind i en lind strøm i øjeblikket. De formåede blot at score 10 gange i deres seneste 10 opgør, eller 1 i gennemsnit pr. kamp. De lukkede 14 mål ind i de kampe, lig med et snit på 1.4 pr. kamp. De holdt målet rent 2 gange i denne stime.

Vores tip

Facts og finurligheder for Man City v Aston Villa.

 • Manchester City har ikke tabt 18 af 20 af deres seneste hjemmekampe
 • Manchester City har ikke tabt 17 af 19 af deres seneste kampe
 • Manchester City scorede i 21 af deres seneste 23 hjemmekampe
 • Manchester City scorede i 13 af deres seneste 14 kampe
 • Manchester City vandt deres seneste 4 hjemmekampe
 • I de seneste 3 kampe i træk Aston Villa har spillet, har begge hold scoret
 • Aston Villa har ikke vundet 7 af 9 af deres seneste kampe
 • Der er scoret imod Aston Villa i 7 af de seneste 9 kampe
 • I 3 af de seneste 4 udekampe Aston Villa har spillet, har begge hold scoret
 • Aston Villa scorede i deres seneste 4 kampe
 • Manchester City har vandt i de 11 hjemme seneste kampe i træk mod Aston Villa
 • Manchester City har har ikke tabt i de 11 hjemme seneste kampe i træk mod Aston Villa
 • Manchester City har har ikke tabt i de 10 seneste kampe i træk mod Aston Villa
 • Manchester City har vandt i 13 af 15 seneste kampe mod Aston Villa
 • Manchester City har scorede i 21 af de senest 23 kampe mod Aston Villa

Form Man City mod Aston Villa

Man City fortsætter pointhøsten.

Manchester City er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De sejrede med henholdsvis 5-0 og 5-1 over Newcastle samt Wolves. Serien blev dog bremset mod West Ham i sidste kamp, hvor det sluttede uafgjort 2-2.

Aston Villa drømmer om mere.

Det er ikke helt skidt, men heller ikke helt godt for Aston Villa, når man kigger tilbage på de seneste tre kampe. De tabte først 1-2 mod Liverpool, hvorefter de opnåede et point efter 1-1 mod Crystal Palace. Senest satte de et point mere på tavlen efter 1-1 mod Burnley.

Man City v Aston Villa Indbyrdes historik

Man City havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 2-1 tilbage i December 2021 i Premier League. Man City går ind til opgøret med en historik mod Aston Villa, der siger 9-1-0 for deres seneste 10 kampe i Premier League. I de foregående 10 kampe mellem Man City og Aston Villa bød 7 af dem på mere end to mål. Begge klubber scorede desuden mål i 4 af de 10 kampe.

Stilling i Premier League

Stillingen i Premier League inden den kommende runde 38 fortæller os, hvor Man City og Aston Villa ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point på søndag på Etihad Stadium.

Man City mod Aston Villa – Formstærke spillere

Der er nogle interessante navne på begge hold, hvis man søger efter en målmager. Gabriel Jesus viser rigtig god form med 5 mål i seks kampe og Man City bør bringe ham i spil mod Aston Villa. Sidstnævnte ankommer med Ollie Watkins, der stod for 3 mål i de seneste seks kampe.