Manchester City mod Aston Villa – Optakt, Spilfiduser, Odds

Manchester City agerer værter på Etihad Stadium for gæsterne fra Aston Villa til et opgør i Premier League på søndag.

Manchester City jagter førstepladsen i Premier League stillingen efter at have opnået 45 point på deres første 21 kampe. Aston Villa er i hælene på dem med 28 point efter 21 runder, hvorved de ligger nummer 11 i tabellen.

Manchester City har før kampen på søndag et godkendt snit på 1.7 mål i deres forudgående ti kampe. De var på pletten 17 gange, mens de indkasserede ti mål. Det er lig med en i snit pr. opgør, hvor de holdt målet rent tre gange.

Aston Villa har stået for 1.8 mål i de seneste ti kampe, og de taler tager de så med til deres udekamp den kommende søndag. De scorede 18 mål selv, men tillod også 15 mål imod. Det kaster et gennemsnit på 1.5 af sig pr. kamp, der også bød på rent bur tre gange.

Manchester City har vundet 14 sejre, mens de har spillet tre uafgjorte og tabte desuden fire kampe i denne sæson i Premier League.

Aston Villa har indtil videre præsteret otte sejre og fire uafgjorte samt ni nederlag i Premier League. Aston Villa bragte sig på måltavlen i deres seneste 8 kampe i træk.

Vores tip

Facts og finurligheder for Manchester City v Aston Villa.

  • Manchester City scorede i deres seneste 28 hjemmekampe
  • Manchester City vandt 23 af 25 af deres seneste hjemmekampe
  • Manchester City har ikke tabt 28 af 30 af deres seneste hjemmekampe
  • Manchester City scorede i 15 af deres seneste 17 kampe
  • Manchester City har i vandt 3 af de seneste 4 hjemme kampe ikke indkasseret et mål
  • Aston Villa har i vandt de seneste 3 ude kampe i træk ikke indkasseret et mål
  • Aston Villa scorede i 13 af deres seneste 14 kampe
  • Aston Villa var i vandt de seneste 3 ude kampe i træk involveret i opgør med under 2.5 mål
  • Aston Villa var i vandt de seneste 3 ude kampe i træk involveret i opgør med færre end 2.5 mål
  • I 4 af de seneste 5 kampe Aston Villa har spillet, har begge hold scoret

Form Manchester City mod Aston Villa

I deres seneste tre kampe formåede Manchester City først at banke Wolverhampton med 3-0. Herefter nedlagde de også Arsenal med 1-0, inden stimen stoppede mod Tottenham, der vandt en 1-0 sejr. Manchester City vandt ingen af deres seneste seks ligakampe på Etihad Stadium, men spillede uafgjort en gange og led en nederlag. De lukkede syv ind og scorede selv 14.

I deres seneste tre kampe formåede Aston Villa først at banke Leeds med 2-1. Herefter nedlagde de også Southampton med 0-1, inden stimen stoppede mod Leicester, der vandt en 2-4 sejr. Aston Villa vandt tre af deres seneste seks mulige udekampe, mens de spillede en uafgjort og led to nederlag. De scorede seks mål, mens de samtidig indkasserede ni mål.

Manchester City scorede 32 mål og indkasserede fem i deres seneste 11 kampe mod hold fra den nederste halvdel af Premier League tabellen. De opnåede 29 point og ni sejre. Manchester City scorede 14 mål og indkasserede selv 17 i deres foregående ti opgør mod hold fra den bedste halvdel af tabellen i Premier League. Dette førte til fire sejre og 13 point.

Manchester City vs Aston Villa – Seneste nyt

Manchester City kan have op til fire fraværende spillere, når de den kommende søndag skal i kamp mod Aston Villa. Benjamin Mendy får en fridag fra Manchester City-truppen, da han sidder ude med karantæne.

Jack Grealish, Ruben Dias og Julián Álvarez er alle ude af truppen, som Manchester City tager imod Aston Villa med på Etihad Stadium.

Aston Villa ser ud til at skulle se bort fra tre spillere til truppen, som på søndag møder Manchester City. Blandt de fraværende spillere i Aston Villa-truppen, er Douglas Luiz i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Det er navne som John McGinn og Diego Carlos, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Etihad Stadium.

Manchester City mod Aston Villa – indbyrdes historik

Manchester City har blot indkasseret et enkelt nederlag i de seneste 17 indbyrdes opgør mod Aston Villa. Respekten for rivalen vejede i sidste ende tungere end lysten til sejr, da Manchester City og Aston Villa senest mødte hinanden i Premier League. En sejr havde lunet godt på begges konto, men kampen mundede ud i 1-1 på Etihad Stadium. Bookmakerne har Manchester City som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en hjemmesejr på oddset i skrivende stund hedder 1.22, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Manchester City82% chance for at banke Aston Villa. En pointdeling betaler 7.50 i gevinst på oddset, hvor imod Aston Villa udbetaler 9.50 i gevinst på oddset for en sejr. Manchester City har generelt overtaget mod Aston Villa,, og kan fremvise en nydelig 8-2-0 historik før deres næste interne duel. Bookmakernes bedste odds for en hjemmesejr er 1.22.

I de seneste 4 opgør i Premier League imellem Manchester City og Aston Villa var begge hold på måltavlen. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset syv gange i de seneste ti kampe mellem Manchester City og Aston Villa. Begge hold var på tavlen seks gange i deres seneste 10 møder.

Manchester City mod Aston Villa Spiltips

Det har indtil videre været en god sæson for Erling Braut Haaland, der er oppe på flotte 25 på tværs af alle turneringer. Han har også vist stærk form med fem mål i hans seneste seks kampe, og Manchester City håber, at han finder den form frem igen mod Aston Villa. Det virker som et fornuftigt valg at gå med Erling Braut Haaland til at finde vej til netmaskerne her.

Manchester City høstede tre point i otte af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort en gange og led en nederlag i denne serie. Aston Villa sikrede sig fire sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort to gange samt fire nederlag. I deres seneste 10 udekampe præsterede Aston Villa tre sejre til nul.

Over 2.5 mål ga gevinst i syv kampe av de seneste ti kampe mellom disse to klubbene. Manchester City presterte 2.6 mål i gjennomsnitt, mens Aston Villa presterte 0.8 mål i snitt. Begge lag skåret seks gange ganger i disse duellene. Der blev scoret over 2.5 mål i fem af Manchester Citys seneste ti kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.8 mål på vejen. Der blev scoret mere end 2.5 mål i fem af de seneste ti kampe, som Aston Villa spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.3 mål undervejs i processen.