Manchester City mod Brighton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Manchester City nyder godt af hjemmebanefordel, når gæsterne fra Brighton kommer forbi den kommende lørdag til et opgør i Premier League. Hjemmeholdet vil forsøge at udnytte den fordel.

Manchester City er i øjeblikket nummer 3 med 18 point og vil være meget ivrige efter som minimum at holde fast i den position. Kvalifikation til Champions League ville naturligvis spæde godt til klubkassen og bringe masser af spænding til Etihad Stadium.

Hold godt øje med mål, når Brighton spiller kamp på lørdag, for begge hold var på tavlen utrolige 12 gange i træk i deres kampe.

Manchester City har før kampen på lørdag et godkendt snit på 1.8 mål i deres forudgående ti kampe. De var på pletten 18 gange, mens de indkasserede otte mål. Det er lig med 0.8 i snit pr. opgør, hvor de holdt målet rent tre gange.

Brighton rejser til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående ti kampe. Nydelige 2.3 mål pr. kamp, 23 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 19 gange, eller 1.9 gange pr. kamp, hvor de præsterede nul clean sheets.

Manchester City har endnu ikke spillet uafgjort i denne sæson i Premier League, men kan i stedet fremvise seks sejre og to nederlag. Manchester City er på en fantastisk stime af intet mindre end 14 kampe i træk på Etihad Stadium uden nederlag.

Brighton kigger på fem sejre, samt en uafgjorte såvel som to nederlag i Premier League. Brightons seneste 8 kampe bød på over 3.5 mål.

Vores tip

Form Manchester City mod Brighton

Manchester City har været frem og tilbage i deres sidste tre kampe og desværre lidt mere tilbage end frem. Mod Wolverhampton tabte de 2-1, hvorefter de vandt 1-3 over RB Leipzig. De var tilbage i rendestenen med et 1-0 nederlag mod Arsenal. Manchester City har været intet mindre end frygtindgydende i deres seneste seks hjemmekampe i ligaen, hvori de høstede maksimum 18 point. De smaskede bolden i netmaskerne 14 gange, mens de indkasserede to mål. Ingen har selvsagt gjort det bedre på hjemmebane i deres seneste seks kampe.

Det er ikke helt skidt, men heller ikke helt godt for Brighton, når man kigger tilbage på de seneste tre kampe. De tabte først 6-1 mod Aston Villa, hvorefter de opnåede et point efter 2-2 mod Marseille. Senest satte de et point mere på tavlen efter 2-2 mod Liverpool. Brighton vandt tre af deres seneste seks mulige udekampe, mens de spillede nul uafgjort og led tre nederlag. De scorede 13 mål, mens de samtidig indkasserede 14 mål.

Brighton scorede ti mål og lukkede 13 ind i deres seneste tre kampe mod hold fra den øverste halvdel af tabellen i Premier League. Det indbragte dem to sejre og syv point.

Manchester City vs Brighton – Seneste nyt

Manchester City kan have op til fire fraværende spillere, når de på lørdag skal i kamp mod Brighton.

Mateo Kovacic, Jack Grealish, Kevin De Bruyne og Zack Steffen er alle ude af truppen, som Manchester City tager imod Brighton med på Etihad Stadium.

Brighton ser ud til at skulle se bort fra tre spillere til truppen, som på lørdag møder Manchester City.

Pervis Estupinan, James Milner og Jakub Moder bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Brighton, når de drager til Etihad Stadium.

Manchester City mod Brighton – indbyrdes historik

Hverken Manchester City eller Brighton formåede at sætte sig afgørende igennem i deres seneste opgør i Premier League. Rivalerne måtte begge lade sig nøje med et point til kontoen i en 1-1 kamp. Manchester City har generelt overtaget mod Brighton,, og kan fremvise en nydelig 8-1-1 historik før deres næste interne duel. Bookmakernes bedste odds for en hjemmesejr er 1.40.

I de seneste ti indbyrdes opgør mellem Manchester City og Brighton fandt begge vej til netmaskerne fem gange.

Manchester City mod Brighton Spiltips

Evan Ferguson virker til at være i anstændig form for Brighton, da han var på tavlen tre gange i hans seneste seks kampe i Premier League. Gæsterne har dog brug for mere fra ham, når de lægger vejen forbi Manchester City, som er store favoritter til sejren den kommende lørdag. Det ligner til gengæld en god idé at holde på Erling Haaland, som stod for seks mål i hans seneste seks kampe.

Manchester City høstede tre point i syv af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort to gange og led en nederlag i denne serie. Brighton sikrede sig fire sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort en gange samt fem nederlag. Manchester City satte seks sejre på kontoen for deres seneste 10 Premier League kampe. Gæsterne fra Brighton vandt fem af deres seneste 10 kampe.

Der var over 3.5 mål i syv kampe af de foregående ti kampe kampe mellem disse to. Manchester City opererer med et snit på 2.9 mål i disse dueller, mens Brighton ligger på 0.7 mål i gennemsnit. Begge hold var på tavlen fem gange undervejs. Der blev scoret over 2.5 mål i seks af Manchester Citys sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score to mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i ni af de forrige ti kampe, som Brighton spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 2.1 mål i disse kampe.