Manchester City mod Brighton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Manchester City agerer værter på Etihad Stadium for gæsterne fra Brighton til et opgør i Premier League på lørdag.

Manchester City jagter førstepladsen i Premier League stillingen efter at have opnået 23 point på deres første 10 kampe. Brighton er i hælene på dem med 15 point efter 10 runder, hvorved de ligger nummer 8 i tabellen.

Manchester City ankommer til deres næste Premier League kamp i forrygende målform med intet mindre end 3.3 kasser i snit i deres seneste 10 kampe. De scorede i alt 33 gange, mens de også indkasserede 10. Det er i gennemsnit 1 mål imod per kamp, hvori de også holdt rent bur 5 gange.

Brighton er i øjeblikket anstændige målscorere med 14 kasser i deres seneste 10 kampe eller 1.4 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 11 mål, mens Brighton præsterede 4 “clean sheets”. De indkasserede i snit 1.1 mål pr. kamp.

Manchester City har indtil videre kun lidt ét enkelt nederlag i Premier League i denne sæson efter 10 kampe. De kan i stedet fremvise 7 sejre og 2 uafgjorte. Manchester City er på en fantastisk stime af intet mindre end 11 kampe i træk på Etihad Stadium uden nederlag.

Brighton har indtil videre præsteret 4 sejre og 3 uafgjorte samt 3 nederlag i Premier League.

Vores tip

Facts og finurligheder for Manchester City v Brighton.

  • Manchester City vandt deres seneste 13 hjemmekampe
  • Manchester City har ikke tabt 27 af 29 af deres seneste hjemmekampe
  • Manchester City scorede i 30 af deres seneste 32 hjemmekampe
  • Manchester City scorede i 26 af deres seneste 28 kampe
  • Manchester City har ikke tabt 20 af 22 af deres seneste kampe
  • Brighton scorede i 11 af deres seneste 13 udekampe
  • Brighton har ikke tabt 7 af 9 af deres seneste udekampe
  • Brighton har ikke vundet deres seneste 4 kampe
  • Brighton har ikke vundet deres seneste 3 udekampe
  • Der er scoret imod Brighton i 5 af de seneste 6 kampe

Form Manchester City mod Brighton

Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Manchester City i øjeblikket. Mod Southampton satte de sig igennem i en 4-0 sejr, før de spillede 0-0 mod F.C. København. I sidste runde gik de dog ned med 1-0 mod Liverpool. Manchester City blev talt om som titelkandidater i Premier League i denne sæson, og de lever indtil videre op til forventningerne. Manchester City har været intet mindre end frygtindgydende i deres seneste seks hjemmekampe i ligaen, hvori de høstede maksimum 18 point. De smaskede bolden i netmaskerne 27 gange, mens de indkasserede 7 mål. Ingen har selvsagt gjort det bedre på hjemmebane i deres seneste seks kampe.

Bare ét point forhindrer Brighton i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De tabte med henholdsvis 0-1 og 2-0 mod Tottenham og Brentford. Senest var der dog lidt trøst at hente efter 0-0 mod Nottingham F.. I en sæson hvor alt falder rigtigt ud, vil Brighton måske kunne opnå en placering i den øvre tredjedel af tabellen, men lige nu er de på rette vej mod en nydelig placering i midten. I deres seneste seks udekampe i Premier League vandt Brighton to sejre, mens de spillede 2 uafgjort. De led 2 nederlag, mens de indkasserede 9 og scorede 9 mål.

Manchester City har opnået 7 point fra deres seneste 4 kampe mod hold fra den øverste halvdel af stillingen i Premier League. De vandt 2 kampe med en score på 13 mål for og 9 imod. Brighton vandt 1 sejre i deres foregående 5 kampe mod klubber, der befinder sig i den øverste halvdel af tabellen i Premier League. De scorede 5 mål og lukkede 7 ind. Dette indbragte dem 5 point.

Manchester City vs Brighton – Seneste nyt

Manchester City kan have op til 3 fraværende spillere, når de på lørdag skal i kamp mod Brighton.

Kyle Walker, John Stones og Kalvin Phillips er alle ude af truppen, som Manchester City tager imod Brighton med på Etihad Stadium.

Brighton ser ud til at skulle se bort fra 3 spillere til truppen, som på lørdag møder Manchester City.

Levi Colwill, Kaoru Mitoma og Jakub Moder bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Brighton, når de drager til Etihad Stadium.

Manchester City mod Brighton – indbyrdes historik

Manchester City har blot indkasseret et enkelt nederlag i de seneste 10 indbyrdes opgør mod Brighton. I det seneste opgør mellem disse to løb The Citizens med de tre point i en 3-0 kamp, og mon ikke vi roligt kan regne med, at de planlægger noget lignende på lørdag. Manchester City gnider sig i hænderne ved udsigten til at tage imod Brighton på Etihad Stadium. Hjemmeholdet har en enestående 9-0-1 historik mod deres kommende modstandere og der er odds 1.20 på en ny gevinst.

I 6 af de seneste 7 indbyrdes Premier League opgør mellem Manchester City og Brighton blev der scoret mindst tre mål. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 7 gange i de seneste 10 kampe mellem Manchester City og Brighton. Begge hold var på tavlen 4 gange i deres seneste 10 møder.

Manchester City mod Brighton Spiltips

Det har været en god sæson for Erling Haaland, der lige nu står på 15 mål i ligaen og Manchester City håber på skarpretteren igen, når de møder Brighton.

Manchester City var i stand til at vinde 10 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 0 gange. De led også 0 nederlag i denne serie. Brighton sejrede i 5 af deres foregående 10 udekampe, spillede uafgjort 2 gange og led 3 nederlag. Der har været bunkevis af mål i de seneste 10 hjemmekampe for Manchester City, da 10 af dem gik over 2.5 mål. Af disse 10, havde 9 også over 3.5 kasser. I 6 af deres seneste 10 udekampe, så Brighton over 2.5 mål.

Over 2.5 mål ga gevinst i 7 kampe av de seneste 10 kampe mellom disse to klubbene. Manchester City presterte 3 mål i gjennomsnitt, mens Brighton presterte 0.6 mål i snitt. Begge lag skåret 4 gange ganger i disse duellene. Der blev scoret over 2.5 mål i 7 af Manchester Citys sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 3.1 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i 4 af de forrige 10 kampe, som Brighton spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 1.5 mål i disse kampe.