Guardiola og Manchester City forsvarer førsteplads mod skadesplagede Leeds

The Citizens skal teste formen af mod Leeds den kommende tirsdag, når de mødes i Premier League på Etihad Stadium. Det lugter af tre point til førstnævnte, som sigter imod at konsolidere sig i toppen. Sidstnævnte har dog næppe planer om at overgive sig frivilligt, og point her kan give et stærkt boost til selvtilliden.

The Sky Blues fører tabellen an i Premier League efter at have samlet 38 point for deres 16 kampe. Leeds halser efter på en placering som nummer 15 i stillingen med 16 point for deres 16 runder.

Leeds vil være super fokuserede på at lukke hullet op til førerholdet The Sky Blues, når de to klubber brager sammen i Premier League. Spørgsmålet er dog, om de på udebane kan komme i nærheden af at true turneringens duks.

Manchester City oser af selvtillid inden deres kamp på tirsdag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste 10 kampe. Manchester City præsterede flotte 2.1 mål pr. kamp, eller sammenlagt 21 kasser. De indkasserede 8 mål, et gennemsnit på 0.8 pr. kamp med clean sheets i 4 af dem.

Hvad målscoring angår, er Leeds ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 11 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.1 pr. kamp. De indkasserede 11 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.1 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 3 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Manchester City v Leeds.

  • Manchester City har vundet i de seneste 6 kampe i træk;
  • Manchester City har vundet i de seneste 3 hjemmebane kampe i træk;
  • Manchester City har vundet i seneste 8 af 9 kampe;
  • Manchester City har vundet i seneste 4 af 5 hjemmebane kampe.
  • Leeds ikke vundet i de seneste 3 udebane kampe i træk;
  • Leeds har scoret i seneste 10 af 12 kampe;
  • Leeds har indkasseret mål i seneste 7 af 9 kampe;
  • Der er scoret imod Leeds i de seneste 6 af 8 kampe.

Form Manchester City mod Leeds

The Citizens inde i god stime.

Manchester City har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Watford med 3-1. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 2-1 mod RB Leipzig. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 1-0 over Wolves.

Leeds håber på frisk start.

Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Leeds i øjeblikket. Mod Crystal Palace satte de sig igennem i en 1-0 sejr, før de spillede 2-2 mod Brentford. I sidste runde gik de dog ned med 3-2 mod Chelsea.

 

Manchester City v Leeds Indbyrdes historik

Leeds vandt 2-1 på udebane, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Etihad Stadium i april 2021 i Premier League. Bookmakerne har The Citizens som favoritter til sejren i dette opgør. Manchester City møder Leeds med en historik imellem klubberne, der siger 2-2-4 for deres seneste 8 kampe i Premier League. I 6 af de seneste 8 opgør mellem Manchester City og Leeds var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i Premier League

Stillingen i Premier League inden den kommende runde 17 fortæller os, hvor Manchester City og Leeds ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point på tirsdag på Etihad Stadium.

Flere mål i vente

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Bernardo Silva. Han har vist flaget for The Citizens med 7 mål for sæsonen og stod desuden for 3 i de seneste seks kampe.

Leeds har til gengæld forhåbninger om, at Raphinha kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 7 mål i alle turneringer indtil videre, samt 3 i de seneste seks.