Kan Southampton gentage Uniteds kunststykke og drille City?

Det ligner en vanskelig opgave at opbygge en sag på vegne af Southampton på Etihad Stadium den 10. marts kl. 19:00 i Premier League. Alt andet end hjemmesejr til Manchester City vil være en overraskelse. Med en placering som nummer 1 i tabellen har Manchester City samlet 65 point efter 28 kampe. På 33 point befinder Southampton sig rangeret som nummer 14 for lige så mange kampe.

Oven på en lidt trist serie af resultater burde The Saints være ekstra opsatte på point, når de skal op imod The Citizens.

Manchester City fortsætter pointhøsten.

City måtte finde sig i at få stoppet deres fine stime i den seneste ligakamp i Premier League. Den senere tids resultater indikerer dog, at der sandsynligvis blot var tale om et mindre dyk i formen. I deres 3 seneste kampe har de været igennem en 2-1 sejr mod West Ham, hvorpå fulgte en 4-1 sejr mod Wolves for senest at tabe 2-0 til Manchester United.

The Citizens har leveret solide præstationer på eget græs med 5 sejre i de seneste 6 kampe siden januar. Yderligere en sejr til kontoen virker ikke som et usandsynligt udfald den kommende onsdag.

Southampton håber på yderligere point til samlingen.

Southampton har spillet til par på det seneste, for at stjæle et udtryk fra golfens verden. Altså resultater mere eller mindre efter bogen igennem de seneste uger, det være sig både positive og negative. I deres tre foregående kampe blev Southampton smadret af Leeds i et 3-0 nederlag, hvorefter de led et 1-0 nederlag mod Everton for senest at sikre en 2-0 sejr mod Sheffield United.

The Saints står noteret for 4 nederlag i de seneste 6 kampe siden februar på udebane. At se dem gå tomhændede igennem deres kommende kamp ude vil ikke være en kæmpe overraskelse.

The Sky Blues vs The Saints h2h

Head-2-Head

Southampton tabte deres seneste indbyrdes møde i Premier League, da City noterede en sejr på 1-0. Det var dog førstnævnte, som slap bedst fra det forrige opgør, hvor The Saints sikrede alle tre point via en sejr på 1-0. Generelt har opgør imellem de to klubber haft en tendens til at byde på underholdning, da 6 af de seneste 10 kampe sluttede med over 2.5 mål. City har haft et stærkt greb om Southampton på det seneste og vandt 7 gange i 10 foregående kampe i Premier League.

  • Manchester City har vundet i seneste 15 af 16 kampe;
  • Manchester City har vundet i seneste 8 af 9 hjemmebane kampe;
  • Manchester City har scoret i seneste 18 af 20 kampe;
  • I 5 of 7 seneste Manchester City kampe var antal mål OVER 2.5.
  • Southampton har tabt i seneste 5 af 6 udebane kampe;
  • Southampton har indkasseret mål i seneste 9 af 11 kampe;
  • I 3 of 5 seneste Southampton kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • Southampton har scoret i seneste 4 af 6 kampe.