Måljagt i Manchester

De ligger side om side i tabellen, og en eventuel vinder vil kravle ind i top seks, når der er lokalbrag i Manchester lørdag aften. Her agerer United hjemmehold på Old Trafford, når City tager turen igennem byen til et opgør, som Chris Kavanagh fløjer op kl. 18.30. De har spillet mod hinanden 150 gange tidligere i ligasammenhæng, og selvom Manchester City indenfor de senere år påtvunget sig førertrøjen i byen, er det stadig United, der har snuden foran i det interne regnskab. 58 sejre er det blevet til for “De Røde Djævle”, mens City har taget 45.

Manchester United fik en lektion tirsdag aften i Leipzig. En lektion i at være klar fra første fløjt. Det var United-spillerne ikke, og som resultat heraf blev de kørt ud ad klædet i første halvleg. Det var andet nederlag på tre kampe, og defensiven virkelig lige lovlig skummel i øjeblikket. Det gør den ikke hos City, som har holdt nullet i fem kampe siden nederlaget til Tottenham. På de fem kampe høstede City 13 point.

Manchester United spiller nogle voldsomt målrige kampe i øjeblikket, der var mindst fire basser i deres seneste fem kampe, men City agerer en kende mere forsigtigt og ikke mindst defensivt holder de lukket. Af deres seneste 10 indbyrdes møder, hvoraf fire alene var i sidste sæson, sluttede fire med over 2.5 mål.

Manchester United lukker nærmest grotesk mange mål ind i øjeblikket, og har desuden indkasseret kampens første mål i deres seneste fire kampe. 10 mål imod på fem kampe er et uhyggeligt snit for en klub med de ambitioner og det er oplagt at forvente, at City-offensiven straffer denne hullede defensiv. Man må dog lade United-offensiven, at de trods alt holder fanen, hvorfor vi går efter mål af begge parter.

Flere interessante tips