Marokko mod Portugal – Optakt, Spilfiduser, Odds

Spændingen tager til nu, hvor vi har ramt knockout fasen af FIFA VM, hvor Marokko og Portugal træder an på Al Thumama Stadium. Den kommende kamp i 1/4-finalen har kick off på lørdag.

Såvel Marokko som Portugal formåede at kvalificere sig til knockout fasen ved FIFA VM. Der er med garanti ingen af dem, der forlader turneringen nu uden en seriøs kamp for at nå så langt som muligt.

Hjemmeholdet Marokko går ind til kampen som nummer 22 på FIFA verdensrangliste, mens gæsterne fra Portugal kommer til kampen den kommende lørdag som nummer 9.

Marokko formåede på imponerende vis at holde Spanien stort set fra store chancer i deres 1/8-finale. Spanierne trak blankt, hvorved Marokko nu har holdt Belgien, Kroatien og Spanien til nul ved dette VM. De kommer ikke til ændre strategi, og jagter Afrikas første semifinale ved et VM.

Portugal viste storform mod Schweiz, som de ellers tabte til tidligere på året. En knusende 6-1 sejr øgede ikke Ronaldos chancer for at træde ind i startopstillingen igen. Det var Portugal-mandskab helt på toppen af sit spil, og ruller de sig sådan ud lørdag, venter der store problemer for Atlas-løverne.

Form Marokko mod Portugal

Marokko er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De sejrede med henholdsvis 0-2 og 1-2 over Belgien samt Canada. Serien blev dog bremset mod Spanien i sidste kamp, hvor det sluttede uafgjort 0-0. Marokko var i stand til at vinde 7 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 2 gange. De led også 1 nederlag i denne serie.

Marokko har før kampen den kommende lørdag et godkendt snit på 1.4 mål i deres forudgående 7 kampe. De var på pletten 14 gange, mens de indkasserede 10 mål. Det er lig med 1 i snit pr. opgør, hvor de holdt målet rent 4 gange.

Portugal har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Uruguay med 2-0. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 2-1 mod Sydkorea. De var dog tilbage på sejrs-kurs i den seneste opgave, der blev vundet 6-1 over Schweiz. Portugal vandt 7af deres seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer, mens det blev til 3nederlag.

Portugal rejser til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående 10 kampe. Nydelige 2.2 mål pr. kamp, 22 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 14 gange, eller 1.4 gange pr. kamp, hvor de præsterede 2 clean sheets.

Såvel Marokko som Portugal har spillet en del målfattige kampe i den senere tid. Når de så oveni købet tørner sammen, skal vi næppe forvente målregn over Al Thumama Stadium i den kommende runde.

Facts og finurligheder for Marokko v Portugal.

  • Marokko har ikke tabt 38 af 40 af deres seneste kampe
  • I de seneste 10 Marokko kampe, har summen af mål været under 3.5
  • Marokko var i vandt 7 af deres seneste 9 kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Marokko vandt 7 af 9 af deres seneste kampe
  • Marokko var i vandt 7 af de seneste 9 kampe involveret i opgør, hvor der blev scoret under 3.5
  • Portugal scorede i 12 af deres seneste 14 kampe
  • Portugal var i vandt 4 af deres seneste 5 kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Portugal vandt 4 af 5 af deres seneste kampe
  • 4 af Portugal’s seneste 5 kampe havde over 2.5 mål
  • I 3 af de seneste 4 kampe Portugal har spillet, har begge hold scoret

Marokko mod Portugal – indbyrdes historik

Topscorer

Kigger man mulighederne for en målscorer igennem, bør man overveje at stoppe ved Youssef En-Nesyri, der viser god form for Marokko. Han fandt vej til netmaskerne 2 gange i hans seneste kampe i FIFA VM. Dén total øger han gerne mod Portugal.Gæsterne krydser fingre for Goncalo Ramos til at score igen efter 3 FIFA VM mål i deres seneste kampe i denne turnering.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Marokko høstede tre point i 7 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 2 gange og led 1 nederlag i denne serie. Portugal sikrede sig 7 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 0 gange samt 3 nederlag.

Marokko er på en fin stime af 9 kampe i træk uden nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 5 af Marokkos seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.6 mål på vejen. Der blev scoret mere end 2.5 mål i 6 af de seneste 10 kampe, som Portugal spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 2.6 mål undervejs i processen.

BTTS & FIRST TO SCORE

Af deres seneste 10 kampe, var Marokko først på tavlen 6 gange, mens gæsterne scorede kampens åbningsmål 8 gange i 10 kampe.