Marokko mod Spanien – Optakt, Spilfiduser, Odds

Spændingen tager til nu, hvor vi har ramt knockout fasen af FIFA VM, hvor Marokko og Spanien træder an på Education City Stadium. Den kommende kamp i 1/8-finalen har kick off på tirsdag.

Såvel Marokko som Spanien formåede at kvalificere sig til knockout fasen ved FIFA VM. Der er med garanti ingen af dem, der forlader turneringen nu uden en seriøs kamp for at nå så langt som muligt. Før kampen sparkes i gang FIFA VM ligger Marokko nummer 22 på verdensranglisten hos FIFA. Spanien befinder sig til gengæld på en placering som nummer 7.

Marokko er videre fra deres gruppe for første gang siden 1986 og ligesom dengang var de kæmpe favoritter til at ryge ud. Men at toppe en gruppe foran to semifinalister fra 2018 giver spandevis af selvtillid.

Spanien startede slutrunden med brask og bram, men der er kommet ridser i lakken, da man ikke formåede at vinde nogle af de efterfølgende gruppekampe. Om det er en fordel, at de møder Marokko og ikke Kroatien må tiden vise.

Form Marokko mod Spanien

Marokko ser rigtigt solide ud for tiden efter at have gået ubesejret igennem deres seneste tre kampe. De spillede først 0-0 mod Kroatien. Herefter var de oppe imod Belgien i en kamp, der sluttede 0-2. Den seneste opgave kastede tre point af sig mod Canada, som blev nedlagt med 1-2. Marokko var i stand til at vinde 7 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 2 gange. De led også 1 nederlag i denne serie.

Marokko har før opgøret den kommende tirsdag et anstændigt gennemsnit på 1.2 mål i deres seneste 6 kampe. De scorede acceptable 12 mål samtidig med, at de indkasserede 12 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.2 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 3 gange.

Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Spanien i øjeblikket. Mod Costa Rica satte de sig igennem i en 7-0 sejr, før de spillede 1-1 mod Tyskland. I sidste runde gik de dog ned med 2-1 mod Japan. Spanien høstede tre point i 5 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 2 nederlag i denne serie.

Spanien går ind til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående 10 opgør. Nydelige 2.3 mål pr. kamp, 23 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 20 gange, eller 2 gange pr. kamp, hvor de præsterede 3 clean sheets.

Opgiv aldrig håbet, siger de, og eftersom de slap igennem deres gruppe som vindere, er der masser af selvtillid hos Marokko. De er ikke desto mindre store outsidere til at se næste runde, og det bedste de kan gøre er måske, at læne sig tilbage og se, hvad Spanien har tænkt sig af træk.

Spanien får vores stemme, når det kommer til at udpege en vinder i kampen mod Marokko. Vi vil dog gerne sparke oddset en kende i vejret, og da vi ikke regner med målfest, kombineres der med under 2.5 mål.

Facts og finurligheder for Marokko v Spanien.

  • Marokko har ikke tabt 37 af 39 af deres seneste kampe
  • 16 af Marokko’s seneste 18 kampe havde under 3.5 mål
  • Marokko var i vandt 6 af deres seneste 8 kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Marokko vandt 6 af 8 af deres seneste kampe
  • Marokko var i vandt 6 af de seneste 8 kampe involveret i opgør, hvor der blev scoret under 3.5
  • Spanien scorede i deres seneste 24 kampe
  • Spanien har ikke tabt 12 af 14 af deres seneste kampe
  • 6 af Spanien’s seneste 8 kampe havde under 3.5 mål
  • I 3 af de seneste 4 kampe Spanien har spillet, har begge hold scoret
  • 3 af Spanien’s seneste 4 kampe havde over 2.5 mål

Marokko mod Spanien – indbyrdes historik

Topscorer

Youssef En-Nesyri fandt vej til netmaskerne 2 gange i de foregående seks kampe i FIFA VM for Marokko. Det skal ikke generere dem, hvis også finder vej til netmaskerne den kommende tirsdag. Gamblere vil også have et godt øje til Alvaro Morata i håb om, at han kan føje til de 3 mål, han præsterede i de seneste seks kampe i FIFA VM for Spanien.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Marokko høstede tre point i 7 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 2 gange og led 1 nederlag i denne serie. Spanien sikrede sig 5 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 3 gange samt 2 nederlag.

Marokko er på en fin stime af 8 kampe i træk uden nederlag. Marokko er på en fantastisk stime af intet mindre end 23 kampe i træk på Education City Stadium uden nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 5 af Marokkos seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.7 mål på vejen. Der blev scoret mere end 2.5 mål i 5 af de seneste 10 kampe, som Spanien spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 2 mål undervejs i processen. Spanien scorede mindst én gang i deres 24 forudgående kampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i 1 kamp af de seneste 1 kamp mellem disse to hold. Marokko præsterede et gennemsnit på 2 mål, mens Spanien snittede 2 mål i disse. Begge hold scorede 1 gang i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Spanien har virkelig været klar fra første fløjt og scorede kampens første mål ikke færre end 8 gange i deres seneste 10 kampe. Værterne fra Marokko scorede det første mål i 6 af de seneste 10 kampe.