Mental kæmpeopgave for Lyon

Opgøret mellem Olympique Lyon og Dijon bliver fløjtet igang fredag d. 28. august på Groupama Stadium. Her venter der hjemmeholdet en mægtigt opgave med at gøre sig selv mentalt klar til at tage imod upåagtede Dijon.

Hvor meget man end støvsuger ned igennem de 20 klubber i Ligue 1, finder man ikke et hold, der er bedre forberedt til at buldre ind i den nye sæson end lige netop Lyon. Når vi snakker rent fysisk. De kommer direkte fra “slutrunden” om Champions League-trofæet i Lissabon, som de åbenlyst var godt forberedt til, og nu skal dén form så overføres til den hjemlige liga.

Det kan imidlertid være lettere sagt end gjort at få den mentale del med, uanset hvor fysisk klar man er, og der er pokkers til forskel på lige at have været helt fyret op til opgør mod Manchester City og Bayern München og så til at møde Dijon. Endda uden de vanlige hjemmesupportere. Desuden bliver det en helt anden kamp rent taktisk for Lyon.

Dijon var et af de ringeste hold på udebane i Ligue 1 i sidste sæson. De vandt kun én gang på fremmed græs og opnåede kun point i fire af 14 udekampe. Ét af de få steder, hvor de dog havde en succesoplevelse var hos Lyon og det var tredje sæson i træk, at de hentede point på Groupama Stadium. Lyon var holdet, der i Lissabon spillede afventede og forsøgte at slå til på kontra. Her det bliver lige omvendt og er de klar til det, så kort efter skuffelsen mod Bayern München? Dijon er et langskud værd.

Flere interessante tips