Newcastle mod Brighton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Brighton står overfor Newcastle på lørdag i et Premier League møde på St. James’ Park.

Newcastle er placeret som nummer 6 i tabellen i Premier League, da de indtil videre har opnået 56 point til samlingen. Brighton har opnået 47 point, hvilket placerer dem som nummer 11 efter 35 runder.

Eftersom Newcastle står med en god mulighed for at understrege deres ambition om en plads i top seks ved at slå Brighton på den kommende lørdag, burde vi have en spændende kamp i vente.

Hvad målscoring angår, er Brighton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne fem gange i deres foregående ti kampe, et gennemsnit på 0.5 pr. kamp. De indkasserede 17 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.7 pr. kamp. De klarede at holde målet rent tre gange i denne serie.

Newcastle har vundet 17 sejre, mens de har spillet fem uafgjorte og tabte desuden 13 kampe i denne sæson i Premier League.

Brighton har indtil videre præsteret 12 sejre og 11 uafgjorte samt 12 nederlag i Premier League.

Vores tip

  • Newcastle scorede i deres seneste 18 hjemmekampe i Premier League
  • Newcastle scorede i 24 af deres seneste 25 hjemmekampe
  • 10 af Newcastle’s seneste 11 hjemmekampe havde over 2.5 mål
  • Newcastle scorede i 19 af deres seneste 21 kampe
  • Newcastle scorede i 18 af deres seneste 20 kampe i Premier League
  • Brighton har ikke vundet 14 af 16 af deres seneste udekampe i Premier League
  • 10 af Brighton’s seneste 12 kampe havde under 3.5 mål
  • Brighton har i tabte 3 af de seneste 4 kampe ikke scorede et mål
  • Brighton har i tabte 3 af de seneste 4 kampe i Premier League ikke scorede et mål
  • Brighton har ikke vundet 9 af 10 af deres seneste udekampe

Form Newcastle mod Brighton

Newcastle har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 2-0 til Crystal Palace. De svarede stærkt igen mod Sheffield United, som blev slået 5-1, før de sejrede 1-4 over Burnley. Newcastle gik ind til sæsonen med ambitioner om at kvalificere sig til en europæisk turnering, og de er tæt på målet. Newcastle vandt fire af deres seneste seks hjemmekampe i Premier League, hvori de også spillede uafgjort to gange og led nul nederlag. De scorede 19 mål og lukkede syv.

Brighton har været lidt blege i deres seneste tre kampe, hvor de startede med at få tæsk 0-4 af Manchester City. Skuffelsen blev fulgt op af ny nedtur, da de tabte 3-0 til Bournemouth, for så at svare igen med en 1-0 sejr over Aston Villa. Newcastle gik ind til sæsonen med ambitioner om at kvalificere sig til en europæisk turnering, og de er tæt på målet. Brighton kan bare fremvise én sejr i deres seneste seks udekampe i ligaen, hvori de også spillede uafgjort to gange og led tre nederlag. De indkasserede ni mål og scorede selv syv.

Newcastle tog 33 point fra deres seneste 18 opgør mod hold, der befinder sig i den nedre halvdel af tabellen i Premier League. Dette har kastet ti sejre af sig efter 43 mål scoret og 23 indkasseret. Brighton opnåede tre sejre og ti point i de seneste 11 kampe mod hold placeret i top seks i stillingen. De scorede 14 gange i disse kampe, men lukkede også selv 26 ind.

Newcastle vs Brighton – Seneste nyt

Newcastle kan i værste fald risikere at have hele syv spillere på fraværslisten når de den kommende lørdag igen skal i kamp.

Jacob Murphy, Alexander Isak, Joelinton, Nick Pope, Joseph Willock, Matt Targett og Elliot Anderson er alle ude af truppen, som Newcastle tager imod Brighton med på St. James’ Park.

Brighton ser ud til at skulle se bort fra fire spillere til truppen, som den kommende lørdag møder Newcastle.

Joao Pedro, James Milner, Solly March og Julio Enciso bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Brighton, når de drager til St. James’ Park.

Newcastle mod Brighton – indbyrdes historik

Newcastle har blot indkasseret et enkelt nederlag i de seneste 6 indbyrdes opgør mod Brighton. Deres seneste opgør mod hinanden var et brag af en duel, der endte med et målrigt 3-1 resultat. Det er ikke cifre, man ser hver dag, men ingen af os skulle have noget imod en gentagelse af målfesten den kommende lørdag. Newcastle går til kampen mod Brighton med en 2-5-3 statistik for deres seneste ti møder. Det kan også omsættes til en sejrs-rate på 20%.

I de seneste 3 indbyrdes opgør i Premier League imellem Newcastle og Brighton blev der scoret mindst tre mål hver eneste gang. Begge hold scorede i fem af de seneste ti kampe mellem Newcastle og Brighton.

Newcastle mod Brighton Spiltips

Det har indtil videre været en god sæson for Alexander Isak, der er oppe på flotte 20 på tværs af alle turneringer. Han har også vist stærk form med seks mål i hans seneste seks kampe, og Newcastle håber, at han finder den form frem igen mod Brighton. Det virker som et fornuftigt valg at gå med Alexander Isak til at finde vej til netmaskerne her.

Newcastle høstede tre point i fem af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort tre gange og led to nederlag i denne serie. Brighton sikrede sig en sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort to gange samt syv nederlag. Målene flyder rimeligt frit for Newcastle på hjemmebane i øjeblikket, og i begge ender af banen. Begge hold fandt vej til netmaskerne i syv af deres seneste 10 kampe her, mens det gav gevinst i tre af Brightons seneste 10 udekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål fem gange i de seneste ti kampe mellem disse to klubber. Newcastle præsterede et gennemsnit på 0.9 mål, mens Brighton landede et snit på 1.3 mål i disse dueller. Begge hold var på tavlen fem gange i disse kampene. Der blev scoret over 2.5 mål i seks af Newcastles sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 2.4 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i fem af de forrige ti kampe, som Brighton spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 0.5 mål i disse kampe.