Newcastle mod Manchester United – Optakt, Spilfiduser, Odds

Der er mere end point på spil, når Newcastle tørner sammen med rivaler Manchester United i et derby Premier League den kommende lørdag på St James’ Park.

Newcastle er nummer 7 i tabellen med 23 point efter 13 kampe, mens Manchester United rangerer som nummer 6 med 24 point efter 13 kampe.

Jagten på top seks for Newcastle kan blive til virkelighed, hvis de besejrer Manchester United på den kommende lørdag, hvilket lover en spændende kamp.

Manchester United er i øjeblikket anstændige målscorere med 12 kasser i deres seneste ti kampe eller 1.2 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 12 mål, mens Manchester United præsterede fire “clean sheets”. De indkasserede i snit 1.2 mål pr. kamp.

Newcastle er noteret for syv sejre, og har desuden spillet to uafgjorte, ligesom det er blevet til fire nederlag i Premier League i denne sæson.

Manchester United har indtil videre præsteret otte sejre og nul uafgjorte samt fem nederlag i Premier League.

Vores tip

  • Newcastle vandt 10 af 12 af deres seneste hjemmekampe
  • Newcastle har ikke tabt 13 af 15 af deres seneste hjemmekampe
  • Newcastle scorede i 12 af deres seneste 13 hjemmekampe
  • 4 af Newcastle’s seneste 5 kampe havde under 3.5 mål
  • 3 af Newcastle’s seneste 4 kampe havde under 2.5 mål
  • 11 af Manchester United’s seneste 13 kampe havde under 3.5 mål
  • Manchester United har i vandt 3 af de seneste 4 kampe ikke indkasseret et mål
  • Manchester United scorede i 9 af deres seneste 10 udekampe
  • Manchester United vandt 4 af 5 af deres seneste udekampe
  • Manchester United scorede i 8 af deres seneste 10 kampe

Form Newcastle mod Manchester United

Newcastle har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Mod Bournemouth gik de tomhændede fra banen efter et nederlag på 2-0. De revancherede de med en sejr på 4-1 over Chelsea, inden de senest spillede 1-1 mod Paris Saint-Germain. Newcastle har vist potent form på St James’ Park med ikke færre end fem hjemmesejre af de seneste seks mulige. De scorede også 13 mål, mens de tillod tre imod, spillede nul uafgjort og tabte en.

Manchester United er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De sejrede med henholdsvis 1-0 og 0-3 over Luton samt Everton. Serien blev dog bremset mod Galatasaray i sidste kamp, hvor det sluttede uafgjort 3-3. Manchester United præsterede flotte fire sejre i deres seks udekampe i Premier League, der også gav dem nul uafgjorte og to nederlag. De smækkede otte mål i kassen, mens de indkasserede seks.

Newcastle har opnået ti point fra deres seneste syv kampe mod hold fra den øverste halvdel af stillingen i Premier League. De vandt tre kampe med en score på 14 mål for og ti imod. Manchester United vandt nul sejre i deres foregående fire kampe mod klubber, der befinder sig i den øverste halvdel af tabellen i Premier League. De scorede to mål og lukkede 11 ind. Dette indbragte dem nul point.

Newcastle vs Manchester United – Seneste nyt

Newcastle kan i værste fald risikere at have hele 12 spillere på fraværslisten når de på lørdag igen skal i kamp. Sandro Tonali behøver ikke klæde om, når Newcastle næste gang skal i aktion, da han er i karantæne.

Emil Krafth, Joseph Willock, Sean Longstaff, Callum Wilson, Jacob Murphy, Daniel Burn, Matt Targett, Elliot Anderson, Sven Botman, Harvey Barnes, Joelinton og Javier Manquillo er alle ude af truppen, som Newcastle tager imod Manchester United med på St James’ Park.

Manchester United må muligvis finde sig i at undvære mere end en håndfuld spillere med problemer forud for deres næste opgave i Premier League, da hele 12 har skavanker af varierende art. Blandt de fraværende spillere i Manchester United-truppen, er Jadon Sancho i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Mason Mount, Christian Eriksen, Jonny Evans, Casemiro, Lisandro Martinez, Harry Maguire, Antony, Mason Mount og Tyrell Malacia bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Manchester United, når de drager til St James’ Park.

Newcastle mod Manchester United – indbyrdes historik

Manchester United har blot indkasseret et enkelt nederlag i de seneste 7 indbyrdes opgør mod Newcastle. I det seneste opgør mellem disse to løb Newcastle med de tre point i en 2-0 kamp, der blev spillet på St James’ Park den 2 april 2023. Manchester United synes at have et godt øje til Newcastle, som de har slået seks gange i deres seneste ti kampe.

I de seneste 3 indbyrdes opgør i Premier League imellem Newcastle og Manchester United blev der scoret højst to mål. Af de seneste ti indbyrdes opgør mellem Newcastle og Manchester United var der gevinst på over 2.5 mål fem gange.

Newcastle mod Manchester United Spiltips

Scott McTominay virker til at være i anstændig form for Manchester United, da han var på tavlen tre gange i hans seneste seks kampe i Premier League. Gæsterne har dog brug for mere fra ham, når de lægger vejen forbi Newcastle, som er store favoritter til sejren på lørdag. Det ligner til gengæld en god idé at holde på Callum Wilson, som stod for tre mål i hans seneste seks kampe.

Newcastle vandt beskedne otte sejre i deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne nul gange, mens de tabte to kampe. Gæsterne fra Manchester United vandt fire af deres seneste 10 udekampe, hvoraf en sluttede remis. De tabte desuden fem af disse udekampe. Manchester United scorede kampens første mål i syv af deres seneste 10 udekampe. Newcastle præsterede kampens første scoring i ni af deres seneste 10 kampe på eget græs.

Der var over 3.5 mål i fem kampe af de foregående ti kampe kampe mellem disse to. Newcastle opererer med et snit på en mål i disse dueller, mens Manchester United ligger på 2.1 mål i gennemsnit. Begge hold var på tavlen seks gange undervejs. Der blev scoret over 2.5 mål i fem af Newcastles seneste ti kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.7 mål på vejen. Der var over 2.5 mål i syv af gæsternes seneste ti kampe i denne sæson og de præsterede et gennemsnit på 1.6 mål i disse kampe.