Nordirland mod Danmark – Optakt, Spilfiduser, Odds

Danmark er på besøg på Windsor Park mandag aften til deres sidste kamp i kvalifikationen til EM 2024. I Belfast tager Nordirland imod til den 10. og sidste kamp i denne omgang.

Danmark vandt 1-0 sidste gang de to rivaler spillede mod hinanden og har helt sikkert planer om at hente tre point igen den kommende mandag.

Nordirland ligger nummer 75 på verdensranglisten hos FIFA, mens Danmark befinder sig på en placering som nummer 19 i verden.

Nordirland var kun i stand til at vinde én af deres seneste seks landskampe, mens nul sluttede uafgjort og de led fem nederlag. De stod selv for fem mål, men indkasserede samtidig 11.

Danmark har været fremragende i deres seneste seks landskampe, der indbragte fem sejre, en og nul. De scorede 13 mål og indkasserede fire på deres vej.

Danmark sikrede både førstepladsen i puljen og EM-billetten til Tyskland ved at sejre over Slovenien fredag aften. Der er således intet på spil for danskerne i aften, og det samme gælder for hjemmeholdet, der har været direkte elendige i hele kvalifikationen.

Form Nordirland mod Danmark

Nordirland har været lidt blege i deres seneste tre kampe, selvom de åbnede med 3-0 sejr over San Marino. Det formåede de slet ikke at følge op, da de først tabte 0-1 til Slovenien, siden 4-0 mod Finland.

Danmark har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Kasakhstan nedlagt 3-1, hvorpå San Marino blev fejet til side med 1-2. Senest gik formen ud over Slovenien, der blev slået med 2-1.

Danmark formåede at score mindst én gang i deres seneste 9 kampe.

Vores tip

  • 25 af Nordirland’s seneste 27 hjemmekampe havde under 3.5 mål
  • Nordirland har i tabte 6 af de seneste 8 kampe ikke scorede et mål
  • Nordirland var i tabte 6 af deres seneste 8 kampe involveret i kampe med færre end 0.5 mål
  • Nordirland tabte 7 af 8 af deres seneste kampe
  • Nordirland har i tabte 3 af de seneste 4 hjemme kampe ikke scorede et mål
  • Danmark scorede i 22 af deres seneste 24 udekampe
  • I 8 af de seneste 10 udekampe Danmark har spillet, har begge hold scoret
  • Danmark har i tabte de seneste 3 kampe i træk, hvori begge hold scorede
  • Danmark vandt deres seneste 5 kampe
  • Danmark scorede i 13 af deres seneste 15 kampe

Nordirland vs Danmark – Seneste nyt

Nordirland kan have op til tre fraværende spillere, når de den kommende mandag skal i kamp mod Danmark.

Paul Smyth, Jonny Evans og Bailey Peacock-Farrell er blandt de tre spillere, som mangler for Nordirland på mandag.

Nordirland mod Danmark – indbyrdes historik

Nordirland tabte deres seneste indbyrdes møde i EM med Danmark, da Danmark noterede en sejr på 1-0. Det var dog førstnævnte, som slap bedst fra det forrige opgør, hvor Nordirland sikrede alle tre point via en sejr på 2-1. Nordirland vandt en af deres seneste fem kampe mod Danmark, mens sidstnævnte vandt en af disse og resten endte uafgjort.

I tre af de tidligere fem kampe mellem Nordirland og Danmark scorede begge hold.

Spilfiduser for kampen

Med bare ét mål i EM på det seneste er Jonny Evans ivrig efter igen at komme på tavlen. Den kommende kamp præsenterer en god mulighed for at træde i karakter. Danmark sætter deres lid til, at Pierre-Emile Hoejbjerg kan vise tænder igen efter to mål i de seneste seks kampe i EM.

Nordirland vandt beskedne tre sejre i deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne to gange, mens de tabte fem kampe. Gæsterne fra Danmark vandt fire af deres seneste 10 udekampe, hvoraf en sluttede remis. De tabte desuden fem af disse udekampe. Nordirland vandt kun beskedne to sejre i deres seneste 10 kampe, mens Danmark præsterede syv sejre af 10 mulige.

Der blev scoret over 2.5 mål i en kamp af de seneste fem kampe mellem disse to hold. Nordirland præsterede et gennemsnit på 0.8 mål, mens Danmark snittede 0.8 mål i disse. Begge hold scorede tre gange i disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i fire af Nordirlands sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 0.8 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i seks af de forrige ti kampe, som Danmark spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 1.9 mål i disse kampe.