Italiens Europamestre skal forsvare førstepladsen i Belfast

Nordirland får besøg af Italien på Windsor Park, og det er et italiensk hold, som skal forsvare førstepladsen i gruppen. Der er med andre ord vigtige point på spil i deres duel på mandag. Nordirland går ind til kampen på mandag som nummer 58 på FIFAs verdensrangliste. Det indikerer en større forskel mellem nationerne, da Italien kommer med en rangering som nummer 4. 

Efter 7 kampe afviklet er Nordirland placeret nummer 3 i stillingen med 8 point. Der er 7 points forskel til Italien, der som nummer 1 har samlet 15 point sammen.

Nordirland v Italien statistik og historik

Når det kommer til mål, er Nordirland ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 6 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 0.6 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 9 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 0.9 pr. kamp med 4 clean sheets undervejs. 

Italien er lettere tamme i øjeblikket, hvad mål angår, da de bare nåede frem til 14 mål i deres foregående 10 kampe. Det er et gennemsnit på 1.4 mål pr. kamp, hvor de også indkasserede 3 gange. Med andre ord lukker de 0.3 mål ind i snit i øjeblikket. De præsterede at holde modparten fra fadet 7 gange i denne serie.

Facts og finurligheder for Nordirland vs Italien.

  • Nordirland er ubesejret i de seneste 3 hjemmebane kampe i træk;
  • I 8 of 10 seneste Nordirland kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • I 4 seneste Nordirland hjemmebane kampe i træk var antal mål UNDER 3.5;
  • I 4 seneste Nordirland hjemmebane kampe i træk var antal mål UNDER 2.5.
  • Italien er ubesejret i de seneste 8 kampe i træk;
  • Italien er ubesejret i de seneste 3 udebane kampe i træk;
  • I 11 of 13 seneste Italien kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • I 5 seneste Italien udebane kampe i træk var antal mål UNDER 3.5.

Form Nordirland møder Italien

Nordirland håber på yderligere point til samlingen.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Nordirland igennem de seneste ugers kampe. Nordirland har været igennem et par skuffelser i løbet af deres seneste tre kampe. Mod Schweiz tabte de 2-0, Bulgarien også viste sig for stærke i en 2-1 sejr. Der var dog opmuntring at hente i den seneste kamp, hvor Nordirland formåede at vinde 1-0 over Litauen.

Italien drømmer om mere.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Italien igennem de seneste ugers kampe. Italien har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Mod Spanien gik de tomhændede fra banen efter et nederlag på 1-2. De revancherede de med en sejr på 2-1 over Belgien, inden de senest spillede 1-1 mod Schweiz.

Nordirland v Italien Indbyrdes historik

Et væddemål på Italien til at vinde til nul i deres seneste kampe mod Nordirland var en klog investering på oddset. De endte med at sejre med henholdsvis 2-0 i marts 2021 og 3-0 i oktober 2011. Nordirland går ind til opgøret med en historik mod Italien, der siger 0-1-4 for deres seneste 5 kampe. Italien har fået et mindre overtag i forhold til deres kommende modstander indenfor deres seneste 5 møder. Kampe som i øvrigt havde har haft en tendens til at byde på et lavt antal mål.

Stillingen i FIFA VM

Stillingen i gruppen inden den kommende runde 10 fortæller os, hvor Nordirland og Italien ligger placeret i forhold til hinanden inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point den kommende mandag på Windsor Park.

Hold øje med…

Er man på jagt efter en målscorer, kunne det ligne en god idé at holde på Conor Washington. Han er topscorer for Nordirland med 2 mål for sæsonen og præsterede desuden 2 i de seneste seks kampe.

Italien krydser til gengæld fingre for, at Ciro Immobile kan finde vej til netmaskerne igen. Han er oppe på 2 mål i alle turneringer i denne sæson, og leverede 0 i de seneste seks.