Nordmakedonien jagter historie mod Hollands erobrere

Opgøret mellem Nordmakedonien og Holland har kick off den kommende mandag på Johan Cruijff Arena til deres sidste kamp i gruppespillet ved Euro 2020. Mens Nordmakedonien går ind til Euro 2020 som nummer 62 på FIFAs verdensrangliste, er der en pænt stor forskel til modstanderen. Holland går ind til turneringen som nummer 16 på ranglisten.

Nordmakedonien rangerede som kæmpe favoritter til at slutte sidst i deres gruppe, og de har bekræftet hvorfor indtil videre. Nordmakedonien måtte den lange vej igennem play-offs for at sikre pladsen ved EM-slutrunden, da det kiksede med at ende i top to i gruppefasen. Det vil være en kæmpe overraskelse at se dem overleve gruppefasen ved Euro 2020.

Holland gik ind til EM-slutrunden som storfavoritter hos bookmakerne til at både vinde deres gruppe samt nå langt ved turneringen. Det første har de sikret, nu venter næste fase. Hvor langt kan dette Oranje-mandskab tage dén?

Nordmakedonien vs Holland statistik og historik

Det har indtil videre været en skuffende turnering for Nordmakedonien med to nederlag i de første kampe, og de vil være opsatte på at tage deres første point ved EM-slutrunden.

Med sejre i bagagen for deres første to kampe ved Euro 2020 er selvtilliden stor hos Holland, inden deres kommende kamp. Kan de stoppes eller tager de en frivillig slapper?

Form Nordmakedonien møder Holland

Nordmakedonien håber på yderligere point til samlingen.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Nordmakedonien, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. I Nordmakedoniens 3 sidste kampe har de været igennem en 4-0 sejr mod Kazakhstan, dernæst fulgte et 3-1 nederlag mod Østrig, mens de senest tabte 2-1 til Ukraine.

Holland i forrygende form.

Holland rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Holland seneste 3 kampe byder på en 3-0 sejr mod Georgia, en 3-2 sejr mod Ukraine og senest en 2-0 sejr mod Østrig.

Nordmakedonien ogHolland – indbyrdes historik

Den 1 april 2009 stod disse to nationer senest overfor hinanden i en landskamp, hvor det lykkedes Holland at tage en 4-0 sejr. Nordmakedonien møder Holland med en historik imellem nationerne, som siger 0-2-2 for deres seneste 4 kampe.

Formstærk måltyv

Eljif Elmas ankommer til Euro 2020 stærkt opsat på at holde det momentum, han har bygget op over de seneste seks landskampe for Nordmakedonien ved lige. At præstere 3 mål i et halvt dusin kampe, er et anstændigt resultat. Det er fristende at kigge efter Memphis Depay i forsøget på at gætte en målscorer for Holland, da han sørgede for 6 mål i deres seneste seks landskampe.