Nordmakedonien klar til EM-debut mod Østrig

Opgøret mellem Østrig og Nordmakedonien har kick off den kommende søndag på Arena Nationala til en kamp i første runde af gruppespillet ved Euro 2020. Østrig ankommer til Euro 2020 som nummer 23 på FIFAs verdensrangliste, hvilket indikerer en større forskel mellem nationerne, da Nordmakedonien kommer med en rangering som nummer 62.

En førsteplads i gruppen er måske for meget at sætte næsen op efter, men ifølge bookmakerne burde Østrig som minimum nå frem til 1/8-finalen. De vandt nok kampe i deres kvalifikationsgruppe til at tage førstepladsen i visse puljer, men Østrig måtte nøjes med andenpladsen.

Vurderet ud fra bookmakernes odds vil det være en kæmpe overraskelse at se Nordmakedonien overleve gruppespillet ved EM 2020. Da det kiksede med at booke en direkte pladsbillet ved EM-slutrunden, måtte Nordmakedonien den udvarmende vej igennem play-off. De er derfor kæmpe outsidere til selv en plads i knock out-runden ved Euro 2020.

Østrig vs Nordmakedonien stats and analysis

Når det kommer til mål, er Østrig ikke just det mest profilerede hold. Østrig formåede blot at score beskedne 19 gange i deres seneste 10 landskampe, hvilket er 1.9 mål pr. kamp. De har dog samtidig været særdeles stærkt organiserede, da de blot tillod 9 mål imod. Det er et gennemsnit på 0.9 pr. kamp med 4 clean sheets undervejs.

Nordmakedonien går ind til EM-slutrunden i håbet om at kunne vedligeholde deres imponerende defensive statistik fra deres seneste 10 landskampe. Nordmakedonien snittede selv beskedne 1.2 mål pr. kamp med 12 scoringer i alt. En stærk kontrast til at de selv blot lukkede13 ind, hvilket giver et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. Utroligt nok præsterede de kun at holde målet rent 2 gange i disse kampe.

Det vil være grænsende til skandaløst, hvis ikke Østrig henter en sejr i deres åbningskamp ved EM-slutrunden. Der venter hårdere kampe forude, hvorfor en sejr her er essentiel for Østrig.

Nordmakedonien kunne dårligt have fået en vanskeligere opgaver i deres første kamp ved EM 2020. Den positive vinkel er dog, at de har meget lidt at tabe.

Form Østrig vs Nordmakedonien

Østrig håber på frisk start.

Østrig ankommer til kampen den kommende søndag på nakken af en virkelig dårlig formkurve i de senere uger. Deres seneste tre kampe gav først Østrig et 4-0 nederlag mod Danmark, herefter fulgte et 1-0 nederlag mod England, mens de i den seneste kamp delte point i en 0-0 uafgjort kamp mod Slovakiet.

Nordmakedonien håber på yderligere point til samlingen.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Nordmakedonien, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. Deres seneste tre kampe gav først Nordmakedonien en 2-1 sejr mod Tyskland, herefter fulgte en 1-1 uafgjort mod Slovenien, mens de i den seneste kamp ydmygede Kazakhstan med en 4-0.

Østrig v Nordmakedonien Fixture History

Da nationerne senest trådte an imod hinanden i et indbyrdes opgør, som fandt sted 16 november 2019, trak Østrig sig med 2-1 sejrrigt ud af kampen.

Østrig møder Nordmakedonien med en historik imellem klubberne, der siger 2-0-0 for deres seneste 2 kampe. Begge kampe blev faktisk spillet i EM-kvalifikationen.

Manden med målnæsen

Med Sasa Kalajdzic på 3 mål i seks landskampe for Østrig, er han naturligt en spiller at holde øje med som mulig målscorer her. Nordmakedonien satser på Aleksandar Trajkovski til endnu engang at vise talenterne frem, som han har gjort i deres seneste seks landskampe, hvori han stod for 3 mål.