Lewandowski og Polen sigter mod at sænke Slovakiet

Polen går ind til et opgør mod Slovakiet på mandag. Saint Petersburg Stadium lægger tribuner til denne første af nationernes tre kampe i gruppespillet ved Euro 2020. Mens Polen går ind til Euro 2020 som nummer 21 på FIFAs verdensrangliste, er der en pænt stor forskel til modstanderen. Slovakiet går ind til turneringen som nummer 36 på ranglisten.

Selvom de er outsidere til at vinde gruppen ved EM 2020, burde Polen have en anstændig chance for at slippe igennem til næste runde via en andenplads. Polen nappede førstepladsen i gruppen via en hel række af overbevisende kvalifikationskampe. At dømme ud fra oddsene hos bookmakerne kan det gå begge veje med Polen, det være sig tidligt exit eller en overraskelse.

Det vil være en større overraskelse at se Slovakiet komme levende igennem gruppespillet ved EM-slutrunden. De formåede dog at komme blandt de sidste 16 ved Euro 2016, før de blev sendt ud i kulden. De formåede ikke at reservere billet til Euro 2020 igennem gruppespillet, hvorfor Slovakiet måtte den lange og strabadserende vej igennem play-off, før EM-billetten var hjemme.

Polen vs Slovakiet stats and analysis

Når det kommer til mål, er Polen ikke just det mest profilerede hold. Polen formåede blot at score beskedne 18 gange i deres seneste 10 landskampe, hvilket er 1.8 mål pr. kamp. De har dog samtidig været særdeles stærkt organiserede, da de blot tillod 5 mål imod. Det er et gennemsnit på 0.5 pr. kamp med 7 clean sheets undervejs.

Slovakiet går ind til EM-slutrunden i håbet om at kunne vedligeholde deres imponerende defensive statistik fra deres seneste 10 landskampe. Slovakiet snittede selv beskedne 1.3 mål pr. kamp med 13 scoringer i alt. En stærk kontrast til at de selv blot lukkede14 ind, hvilket giver et gennemsnit på 1.4 pr. kamp. Utroligt nok præsterede de kun at holde målet rent i 3 disse kampe.

Det vil være en skuffelse for Polen, hvis de ikke formår at trække sig sejrrigt ud af deres åbningskamp ved Euro 2020. De sætter næsen op efter et ukompliceret gruppespil og bør have kvalitet nok til at gøre det af med Slovakiet.

Slovakiet kunne dårligt have fået en vanskeligere opgaver i deres første kamp ved EM 2020. Den positive vinkel er dog, at de har meget lidt at tabe.

Form Polen vs Slovakiet

Polen udvider sejrsstimen.

Polen ankommer til kampen den kommende mandag på nakken af en virkelig dårlig formkurve i de senere uger. Deres seneste tre kampe gav først Polen en 3-0 sejr mod Andorra, herefter fulgte et 2-1 nederlag mod England, mens de i den seneste kamp sluttede med en 1-1 uafgjort mod Rusland.

Slovakiet håber på yderligere point til samlingen.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Slovakiet, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Slovakiet vandt 2-1 mod Rusland, hvorefter de noterede en 1-1 uafgjort mod Bulgarien mens den seneste kamp resulterede i en kedelig 0-0 kamp med Østrig.

Polen v Slovakiet Fixture History

Den 15 november 2013 stod disse to nationer senest overfor hinanden i en landskamp, hvor det lykkedes Slovakiet at tage en 2-0 sejr. I det hele taget har Slovakiet en god nylig historik mod Polen. Denne siger tre sejre og kun ét nederlag for deres seneste 5 kampe.

Manden med målnæsen

Robert Lewandowski har leveret varen for Polen i deres seneste kampe. Både han og hans landsmænd satser på, at han kan føje flere mål til de 3, han præsterede i deres seneste seks landskampe. Milan Skriniar har leveret varen for Slovakiet i deres seneste kampe. Både han og hans landsmænd satser på, at han kan føje flere mål til de 2, han præsterede i deres seneste seks landskampe.