Portugal og Frankrig spiller hinanden videre i EM

Portugal skyder EM 2020 igang mod Frankrigden kommende onsdag, hvor Puskas Arena slår dørene op. Kampen spilles som en af 12 i runde 3 og dermed sidste runde af gruppespillet ved slutrunden. Portugal bringer en rangering som nummer 5 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Frankrig, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 2 på FIFAs verdensrangliste.

Frankrig har i lang tid været anset for en af de varmeste kandidater til EM-titlen, og de havde ikke store problemer med at vinde deres kvalifikationsgruppe. Det var en streg i regningen kun at spille uafgjort mod Ungarn, men fire point efter to kampe sikrer dog stadig Frankrig særdeles gode kort i forhold til at gå videre.

Portugal vs Frankrig statistik og historik

Portugal søsatte deres EM 2020 kampagne med fremragende tal for deres seneste 10 landskampe. Portugal scorede 2.7 i gennemsnit pr. kamp, og præsterede 27 mål i processen. De indkasserede 10 mål i egen ende, hvilket kaster et snit på 1 af sig pr. kamp, hvori de kæmpede sig til et clean sheet 5 gange.

Frankrig har ikke just sat fodboldverdenen i brand på det seneste, når det kommer til mål. Frankrigscorede middelmådige 19 kasser i deres seneste 10 landskampe, hvorved de opnår et gennemsnit på bare 1.9 mål pr. kamp. De holdt modstanderen fra scoring 5 gange i de kampe, hvori de lukkede sammenlagt 6 mål ind eller 0.6 i snit.

Portugal går ind til deres sidste gruppekamp med tre point på kontoen og har brug for fuld fokus, hvis videre adgang til næste runde skal køres hjem.

Frankrig går ind til den sidste gruppekamp ved EM 2020 på fire point, og sigter nu mod at gå igennem puljen uden nederlag.

Form Portugal møder Frankrig

Portugal inde i god stime.

Portugal vil være opsatte på at svare igen på den øretæve, de blev udsat for i lørdags. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Portugal sikrede sig en 4-0 sejr mod Israel, hvorefter de noterede en 3-0 sejr mod Ungarn mens den seneste kamp resulterede i et 4-2 nederlag mod Tyskland.

Frankrig i fantastisk form.

Frankrig rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Frankrig seneste 3 landskampe byder på en 3-0 sejr mod Bulgaria, en 1-0 sejr mod Tyskland og senest en 1-1 uafgjort mod Ungarn.

Portugal ogFrankrig – indbyrdes historik

Da nationerne senest trådte an imod hinanden i et indbyrdes opgør, som fandt sted 14 november 2020, trak Frankrig sig med 0-1 sejrrigt ud af kampen. Portugal går ind til opgøret med en historik mod Frankrig, der siger 1-2-5 for deres seneste 8 landskampe.

Formstærk måltyv

Portugal satser på Cristiano Ronaldo til endnu engang at vise talenterne frem, som han har gjort i deres seneste seks landskampe, hvori han stod for 5 mål. Det er vanskeligt at komme udenom Antoine Griezmann, når snakken går på en målscorer for Frankrig. Antoine Griezmann formåede at nette 4 gange i de foregående seks landskampe for Portugal.