Portugal mod Ghana – Optakt, Spilfiduser, Odds

Opgøret mellem Portugal og Ghana fløjtes op på torsdag på Stadium 974. Det er en af kampene i første runde af FIFA VM.

Det er åbningskampen i gruppespillet ved FIFA VM for begge parter, hvorfor Portugal og Ghana vil være opsatte på at komme godt fra start. En tæt kamp er sandsynligvis i vente. Portugal går ind til deres kommende kamp som nummer 9 på FIFAs verdensrangliste. Der er et ret stort hul til de kommende modstandere fra Ghana, som ligger nummer 61 i verden.

Der er høje forventninger til, at Portugal kan tage en sikker førsteplads i gruppespillet, og de drømmer selv om igen at opleve mindst en semifinale.

Form Portugal mod Ghana

Portugal har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Tjekkiet med 0-4. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 0-1 mod Spanien. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 4-0 over Nigeria. Portugal var i stand til at vinde 6 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 1 gange. De led også 3 nederlag i denne serie.

Portugal er velkørende på målfronten inden deres kamp på torsdag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste 10 kampe. Portugal præsterede flotte 1.7 mål pr. kamp, eller sammenlagt 17 kasser. De indkasserede 14 mål, et gennemsnit på 1.4 pr. kamp med clean sheets i 3 af dem.

Ghana har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 3-0 til Brasilien. De svarede stærkt igen mod Nicaragua, som blev slået 0-1, før de sejrede 0-2 over Schweiz. Ghana var i stand til at vinde 6 af deres seneste 10 kampe, mens de spillede uafgjort 1 gange. De led også 3 nederlag i denne serie.

Ghana kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.3 scoringer for deres foregående 8 kampe, inden deres duel den kommende torsdag. De lavede selv 13 garn i takt med, at de måtte finde sig i 18 mål imod. Det giver et snit på 1.8 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 1 gange.

Portugal går ind til deres første kamp i FIFA VM gruppespillet med store forventninger om en sejr over Ghana. Portugal vil forsøge at slippe igennem gruppespillet så ubesværet som muligt, hvorfor pointtab her ikke er på agendaen. Ghana kan være på vej mod en øretæve i deres første kamp ved FIFA VM, hvori de er enorme outsidere på Stadium 974. Det ligner udelukkende et spørgsmål om, hvor stort nederlaget bliver torsdag den 24. kl. 17:00 på Stadium 974.

Hjemmesejren til værterne fra Portugal er det oplagte valg, når de byder velkommen til Ghana i dét, der har alle muligheder for at gå hen og blive en målrig kamp.

Facts og finurligheder for Portugal v Ghana.

  • Portugal har ikke tabt 7 af 9 af deres seneste kampe
  • Portugal scorede i 8 af deres seneste 10 kampe
  • Ghana har i vandt 5 af de seneste 7 kampe ikke indkasseret et mål
  • Ghana scorede i 13 af deres seneste 15 kampe
  • Ghana vandt 6 af 8 af deres seneste kampe
  • 6 af Ghana’s seneste 7 kampe havde under 3.5 mål
  • Ghana var i vandt 5 af de seneste 7 kampe involveret i opgør, hvor der blev scoret under 3.5

Stilling

Portugal mod Ghana – indbyrdes historik

Topscorer

Da en ny FIFA VM turnering kun lige har taget sin begyndelse, er det fortsat svært at sige, hvem der profilerer sig mest på målfronten. For både Portugal og Ghana er der dog masser af spændende spillere, og vi har oplistet nogle af de formstærke navne, der kan forventes på måltavlen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Portugal høstede tre point i 6 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 1 gange og led 3 nederlag i denne serie. Ghana sikrede sig 6 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 1 gange samt 3 nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 5 af Portugals sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 2.1 mål i gennemsnit i denne stime. Der blev scoret mere end 2.5 mål i 5 af de seneste 10 kampe, som Ghana spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.9 mål undervejs i processen.

Der blev scoret over 2.5 mål i 1 kamp af de seneste 1 kamp mellem disse to hold. Portugal præsterede et gennemsnit på 2 mål, mens Ghana snittede 1 mål i disse. Begge hold scorede 1 gang i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Portugal scorede kampens første mål i 7 af deres foregående 10 kampe. Interessant nok scorede Ghana kun kampens første mål i 3 af deres seneste 10 kampe.