Portugal mod Island – Optakt, Spilfiduser, Odds

Portugal vandt 0-1 sidste gang de to rivaler spillede mod hinanden og har helt sikkert planer om at hente tre point igen den kommende søndag.

Før kampen sparkes i gang EM ligger Portugal nummer 6 på verdensranglisten hos FIFA. Island befinder sig til gengæld på en placering som nummer 67.

Portugal har været intet mindre end frygtindgydende i deres seneste seks landskampe, hvori de høstede maksimum 18 point. De smaskede bolden i netmaskerne 21 gange, mens de indkasserede tre mål.

Island vandt to gange, mens de også registrerede en uafgjort og tre nederlag i deres sidste seks landskampe. Resultaterne fra disse kampe viser endvidere, at de lukkede ni mål ind og selv scorede ni.

Form Portugal mod Island

Portugal er i kongehumør før deres kommende opgave på søndag, da de seneste tre kampe gav maksimumpoint. Først blev Slovakiet nedlagt 3-2, hvorefter det blev 0-5 mod Bosnien-Hercegovina. Senest måtte også Liechtenstein bøje sig i et 0-2 nederlag.

Island har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. De delte point i 1-1 kamp mod Luxembourg, før de sejrede 4-0 mod Liechtenstein. Desværre blev sejren fulgt op af et 4-2 nederlag mod Slovakiet.

Portugal scorede i deres seneste 9 kampe i træk.

Vores tip

  • Portugal har i vandt 7 af de seneste 8 kampe ikke indkasseret et mål
  • Portugal var i vandt 15 af deres seneste 17 hjemme kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Portugal vandt 15 af 17 af deres seneste hjemmekampe
  • Portugal var i vandt 7 af deres seneste 8 hjemme kampe involveret i kampe med flere end 2.5 mål
  • Portugal scorede i 22 af deres seneste 24 hjemmekampe
  • I de seneste 6 Island udekampe, har summen af mål været over 2.5
  • Der er scoret imod Island i 12 af de seneste 14 udekampe
  • Island scorede i 10 af deres seneste 12 kampe
  • Island var i tabte 3 af deres seneste 4 ude kampe involveret i kampe med færre end 1.5 mål
  • Island var i tabte 3 af de seneste 4 ude kampe involveret i opgør, hvor der blev scoret over 2.5

Portugal vs Island – Seneste nyt

Portugal kan have op til tre fraværende spillere, når de på søndag skal i kamp mod Island. Joao Palhinha får en fridag fra Portugal-truppen, da han sidder ude med karantæne.

Rafael Leao og Raphael Guerreiro er blandt de to spillere, som mangler for Portugal den kommende søndag.

Island ser ud til blot at mangle en enkelt spillere for at have alle mand til rådighed, når de møder Portugal på Estadio Jose Alvalade.

Sverrir Ingi Ingason rejser ikke med Island til deres kommende udekamp, da han plejer en skade.

Portugal mod Island – indbyrdes historik

I det seneste opgør mellem disse to løb Portugal med de tre point i en 0-1 kamp, der blev spillet på Estadio Jose Alvalade den 20 juni 2023. Portugal går til kampen mod Island med en 3-1-0 statistik for deres seneste fire møder. Det kan også omsættes til en sejrs-rate på 75%.

I tre af de tidligere fire kampe mellem Portugal og Island scorede begge hold.

Spilfiduser for kampen

Kigger man mulighederne for en målscorer igennem, bør man overveje at stoppe ved Cristiano Ronaldo, der viser god form for Portugal. Han fandt vej til netmaskerne seks gange i hans seneste kampe i EM. Dén total øger han gerne mod Island.Gæsterne krydser fingre for Alfred Finnbogason til at score igen efter to EM mål i deres seneste kampe i denne turnering.

Portugal vandt ni af deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer, mens det blev til en nederlag. Island vandt en af deres seneste 10 udekampe, og spillede tre uafgjort, mens det blev til seks nederlag. Portugal har været gode til at markere sig på hjemmebane eftersom de scorede kampens første mål ni gange i 10 kampe på Estadio Jose Alvalade. Island scorede kampens første kasse fire gange i 10 udekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i to kampe af de seneste fire kampe mellem disse to hold. Portugal præsterede et gennemsnit på 2.5 mål, mens Island snittede 1.25 mål i disse. Begge hold scorede tre gange i disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i seks af Portugals sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 3.4 mål i gennemsnit i denne stime. Der var over 2.5 mål i syv af gæsternes seneste ti kampe i denne sæson og de præsterede et gennemsnit på 1.8 mål i disse kampe.