Portugal mod Schweiz – Optakt, Spilfiduser, Odds

Spændingen tager til nu, hvor vi har ramt knockout fasen af FIFA VM, hvor Portugal og Schweiz træder an på Lusail Stadium. Den kommende kamp i 1/8-finalen har kick off den kommende tirsdag.

Når de nu har arbejdet sig så langt i FIFA VM turneringen, kommer hverken Portugal eller Schweiz til at overgive sig uden en hård fight. Det kan blive en lang aften på Lusail Stadium den kommende tirsdag. Mens hjemmeholdet Portugal ligger nummer 9 på FIFA verdensrangliste, ankommer gæsterne Schweiz til kampen på tirsdag som nummer 15.

De tabte den sidste gruppekamp, ligesom Frankrig og Brasilien, og formåede stadig at forblive på førstepladsen. Dermed er Portugal klar til et nyt attentat på VM-titlen, som indtil videre er undveget Ronaldo og co.

Schweiz viste sig igen som et hold med masser af kvalitet, da de sluttede á point med Brasilien i gruppespillet. De lod sig ikke slå ud af Serbiens 2-1 føring og dominerede totalt efter pausen. De frygter ingen på dette tidspunkt.

Form Portugal mod Schweiz

I deres seneste tre kampe formåede Portugal først at banke Ghana med 3-2. Herefter nedlagde de også Uruguay med 2-0, inden stimen stoppede mod Sydkorea, der vandt en 2-1 sejr. Portugal var i stand til at vinde 6 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 1 gange. De led også 3 nederlag i denne serie.

Portugal er velkørende på målfronten inden deres kamp den kommende tirsdag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste 10 kampe. Portugal præsterede flotte 1.6 mål pr. kamp, eller sammenlagt 16 kasser. De indkasserede 17 mål, et gennemsnit på 1.7 pr. kamp med clean sheets i 2 af dem.

Schweiz har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Cameroun med 1-0. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 1-0 mod Brasilien. De var dog tilbage på sejrs-kurs i den seneste opgave, der blev vundet 2-3 over Serbien. Schweiz høstede tre point i 5 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 0 gange og led 5 nederlag i denne serie.

Hvad målscoring angår, er Schweiz ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 14 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.4 pr. kamp. De indkasserede 14 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.4 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 2 gange i denne serie.

Portugal træder ind til denne knockout kamp som favoritter oven på deres gruppesejr, og de har store forhåbninger om at gå dybt ved FIFA VM.

Facts og finurligheder for Portugal v Schweiz.

  • Portugal scorede i 11 af deres seneste 13 kampe
  • Portugal var i vandt 3 af deres seneste 4 kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Portugal vandt 3 af 4 af deres seneste kampe
  • 3 af Portugal’s seneste 4 kampe havde over 2.5 mål
  • Portugal har ikke tabt 3 af 4 af deres seneste kampe
  • 10 af Schweiz’s seneste 12 kampe havde under 3.5 mål
  • Der er scoret imod Schweiz i 10 af de seneste 12 kampe
  • Schweiz vandt 5 af 7 af deres seneste kampe
  • 3 af Schweiz’s seneste 4 kampe havde under 2.5 mål
  • Schweiz har ikke tabt 5 af 7 af deres seneste kampe

Portugal mod Schweiz – indbyrdes historik

På trods af en 1-0 sejr til Schweiz i deres seneste møde, har de foregående 6 opgør mellem de to klubber været rimeligt jævnbyrdige. Portugal vandt 3 kampe og Schweiz vandt 3 opgør.

Begge hold scorede i 1 af de seneste 6 kampe mellem Portugal og Schweiz.

Topscorer

Cristiano Ronaldo har været den bedste målskytte i FIFA VM for hjemmeholdet med 2 mål på det seneste. Portugal satser på ham til at skinne igennem igen i deres kommende kamp. Schweiz kigger til gengæld mod Xherdan Shaqiri i håb om, at han kan udvide totalen på 2 mål i hans seneste kampe i FIFA VM.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Portugal høstede tre point i 6 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 1 gange og led 3 nederlag i denne serie. Schweiz sikrede sig 5 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 0 gange samt 5 nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 5 af Portugals sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 2.1 mål i gennemsnit i denne stime. Der var gevinst på over 2.5 mål i 5 af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1 mål i disse kampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i 2 kampe af de seneste 6 kampe mellem disse to hold. Portugal præsterede et gennemsnit på 1.5 mål, mens Schweiz snittede 1 mål i disse. Begge hold scorede 1 gang i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Portugal var i stand til at vinde 5 deres seneste kampe uden at indkassere mål.