Ineffektive Tyskland træder an mod knivskarpe Ronaldo og Portugal

Opgøret mellem Portugal og Tyskland har kick off den kommende lørdag på Fussball Arena Munchen til en kamp i anden runde af gruppespillet ved Euro 2020. Portugal bringer en rangering som nummer 5 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Tyskland, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 12 på FIFAs verdensrangliste.

Det er måske optimistisk at tro, at Portugal kan tage førstepladsen i deres gruppe, men det vil samtidig være en overraskelse at se dem forlade turneringen inden knock out-runden. Det viste sig lidt mere anstrengende at booke en plads ved EM-slutrunden, end Portugal helt sikkert havde drømt om. De forsvarende mestre formåede overraskende nok kun at blive nummer to i deres gruppe.

Tyskland går ind til EM-slutrunden som favoritter til at toppe den mest frygtindgydende gruppe ved EM 2020. De er ude efter at revanchere et elendigt VM i 2018, og har kikkerten rettet mod at vinde EM for første gang i 25 år. Tyskland havde ikke de store vanskeligheder ved at besætte en forventelig førsteplads i deres kvalifikationsgruppe, og de har sat næsen op efter en stor slutrunde ved Euro 2020.

Portugal vs Tyskland statistik og historik

Portugal søsatte deres EM 2020 kampagne med fremragende tal for deres seneste 10 landskampe. Portugal scorede 2.6 i gennemsnit pr. kamp, og præsterede 26 mål i processen. De indkasserede 6 mål i egen ende, hvilket kaster et snit på 0.6 af sig pr. kamp, hvori de kæmpede sig til et clean sheet 6 gange.

Tyskland kom til EM 2020 med masser af selvtillid efter fra deres seneste 10 landskampe. Tyskland snittede 3.7 kasser pr. kamp, hvori de scorede 37 og indkasserede 15 mål. Sidstnævnte kaster et snit på 1.5 af sig pr. kamp, da de holdt rent bur 5 gange.

Enhver nation drømmer på at åbne turneringen med en sikker sejr og med 3-0 gevinsten i åbningskampen, leverede Portugal på alle parametre.

Tyskland har store forhåbninger om en sejr ved deres kommende opgave i Euro 2020, men det er ikke utænkeligt, at Portugal viser sig for hård en nød at knække.

Form Portugal møder Tyskland

Portugal inde i god stime.

Portugal går ind til kampen i håbet om at holde deres nuværende stærke momentum kørende med endnu et positivt resultat. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Portugal sluttede med en 0-0 uafgjort mod Spanien, hvorefter de noterede en 4-0 sejr mod Israel mens den seneste kamp resulterede i en 3-0 sejr mod Ungarn.

Tyskland håber på yderligere point til samlingen.

Resultaterne har fortsat været uder middel for en nation som Tyskland igennem de seneste ugers kampe. Deres seneste tre kampe gav først Tyskland en 1-1 uafgjort mod Denmark, herefter fulgte en 7-1 sejr mod Latvia, mens de i den seneste kamp led et et 1-0 ude nederlag mod Frankrig.

Portugal ogTyskland – indbyrdes historik

Det var Tyskland, som løb med en sejr på 4-0, sidste gang de to lande clashede i en intern duel. Portugal møder Tyskland med en historik imellem nationerne, som siger 1-0-4 for deres seneste 5 kampe.

Flere mål i vente

Portugal satser på Cristiano Ronaldo til endnu engang at vise talenterne frem, som han har gjort i deres seneste seks landskampe, hvori han stod for 4 mål. At præstere 3 mål i de foregående seks landskampe for Tyskland gør naturligt Ilkay Gundogan til en spiller, alle modstandere holder et skarpt øje med.