Portugal skal bremse Serbiens attentatforsøg på førstepladsen

Der er mere end blot tre point på spil, når Portugal træder op imod Serbien på Estadio Jose Alvalade på søndag. Der er ganske enkelt førstepladsen og den direkte VM-billet på spil. Begge parter har sigtekornet rettet mod førstepladsen. 

Portugal går ind til kampen den kommende søndag som nummer 8 på FIFAs verdensrangliste. Det indikerer en større forskel mellem nationerne, da Serbien kommer med en rangering som nummer 25. 

Som gruppens førerhold har Portugal gjort krav på 17 point efter 7. På plads 2 i tabellen har Serbien indsamlet 17 point for 7 kampe.

Portugal v Serbien statistik og historik

Portugal har før opgøret den kommende søndag et anstændigt gennemsnit på 1.9 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 19 mål samtidig med, at de indkasserede 7 mål. Det kaster et gennemsnit på 0.7 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 5 gange. 

Serbien rejser til udekampen på søndag med et acceptabelt snit på 1.8 mål for deres foregående 10 opgør. De scorede selv anstændige 18 mål, mens de indkasserede 12 mål i egen ende. Det er et snit på 1.2 scoringer imod pr. kamp. De formåede at holde buret rent 2 gange i denne halve snes kampe.

Facts og finurligheder for Portugal vs Serbien.

  • Portugal er ubesejret i de seneste 7 kampe i træk;
  • Portugal har vundet i de seneste 4 hjemmebane kampe i træk;
  • Portugal er ubesejret i de seneste 24 hjemmebane kampe i træk;
  • Portugal har vundet i seneste 4 af 5 kampe.
  • Serbien er ubesejret i de seneste 7 kampe i træk;
  • Serbien er ubesejret i de seneste 4 udebane kampe i træk;
  • Serbien har vundet i seneste 4 af 5 kampe;
  • Serbien har scoret i seneste 24 af 26 kampe.

Form Portugal møder Serbien

Portugal i fantastisk form.

Portugal rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Portugal er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. Det startede med 3-0 mod Qatar, før de bankede Luxembourg med 5-0. Senest blev Irland nedlagt i en 0-0 sejr.

Serbien i fantastisk form.

Portugal ser utroligt giftige ud i øjeblikket, hvor de spadserer fra det ene gode resultat til det næste. Serbien har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Luxembourg nedlagt 0-1, hvorpå Aserbajdsjan blev fejet til side med 3-1. Senest gik formen ud over Qatar, der blev slået med 4-0.

 

Portugal v Serbien Indbyrdes historik

Sidste gang Portugal spillede imod Serbien var uafgjort på oddset et velbetalt væddemål. Rivalerne delte i porten, da kampen på Stadion Rajko Mitic sluttede 2-2. Portugal møder Serbien med en historik imellem klubberne, der siger 3-4-0 for deres seneste 7 kampe. I 4 af de seneste 7 opgør mellem Portugal og Serbien var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i FIFA VM

Den nuværende stilling i gruppen viser os, hvor Portugal og Serbien befinder i tabellen i forhold til hinanden inden dette opgør. Der er helt sikkert lagt op til en spændende duel om de tre point i denne runde 10 den kommende søndag.

Topscorer i form

Hold øje med Cristiano Ronaldo når du søger en målmager, eftersom han virker ustoppelig. Han har været på pletten 6 gange i seks kampe for Portugal, mens sæsontotalen læser 6 kasser lige nu.

Aleksandar Mitrovic har stået det rette sted 5 gange i seks kampe for Serbien, som håber, at han kan føje yderligere til sæsontotalen på 7 mål.