Portugal skal undgå samme fælde som Italien

Portugal og Nordmakedonien mødes i FIFA World Cup play-off-finalen tirsdag den 29. marts.

Vinderen booker en af ​​tre resterende pladser ved 2022-turneringen i Qatar.

Serbien sørgede for, at Portugal missede førstepladsen i gruppe A med en 2-1-sejr i Lissabon på sidste spilledag. Fernando Santos’ hold slog derefter Tyrkiet 3-1 i semifinalen torsdag aften. Nordmakedonien rykkede ind foran Rumænien og sluttede på andenpladsen efter Tyskland i gruppe J.

De slog selv tyskerne 2-1 i Duisburg i kvalifikationen. Et af de største chok i den europæiske VM-kvalifikations historie. Nordmakedonien sørgede selv for et endnu mindst lige så stort chok ved at eliminere Italien i play-off semifinalen.

Portugal er favoritter, men de var bestemt ikke uheldige mod Tyrkiet, og her står de over for et andet hold, som kommer for at forsvare. João Cancelo og Pepes tilbagevenden burde lette Fernando Santos’ defensive bekymringer, og med Bernardo Silva i en fri rolle, samt Cristiano Ronaldo og Diogo Jota i topform, ved Portugal, hvordan man dominerer kampe.

Nordmakedonien har aldrig mødt Portugal i en gældende kamp, men ved, hvordan man frustrerer store hold. Blagoja Milevskis hold har nu slået Tyskland og Italien på udebane i kvalifikationen, så hvorfor ikke også Portugal?

Form Portugal mod Nordmakedonien

Portugal har vist potent form på Estadio do Dragao med ikke færre end fem hjemmesejre af de seneste seks mulige. De scorede også 14 mål, mens de tillod 4 imod, spillede 0 uafgjort og tabte 1.

Nordmakedonien præsterede flotte fire sejre i deres seks udekampe i VM-kvalifikation, der også gav dem 1 uafgjort og 1 nederlag. De smækkede 16 mål i kassen, mens de indkasserede 6.

Vores tip

Facts og finurligheder for Portugal v Nordmakedonien.

  • Portugal scorede i 17 af deres seneste 19 hjemmekampe
  • Portugal har ikke tabt 7 af 8 af deres seneste kampe
  • Portugal vandt 6 af 8 af deres seneste kampe
  • I 5 af de seneste 7 hjemmekampe Portugal har spillet, har begge hold scoret
  • Der er scoret imod Portugal i 5 af de seneste 7 hjemmekampe
  • Nordmakedonien har ikke tabt 7 af 8 af deres seneste kampe
  • Nordmakedonien vandt deres seneste 3 kampe
  • Der er ikke scoret imod Nordmakedonien i de seneste 3 udekampe

Portugal vs Nordmakedonien – Seneste nyt

Portugal skulle bare have én spiller siddende, når de møder Nordmakedonien på Estadio do Dragao.

Joao Moutinho sidder over for Portugal i deres kommende opgave på grund af en skade.

“Dette er en finale, og finaler er meget svære. Jeg har været involveret i masser af af dem, så jeg ved, hvad jeg taler om. I sidste ende er det her kampe, der skal vindes. Vi vil gribe kampen an med samme respekt, som vi viste Tyrkiet,” siger Fernando Santos.

“Vi vandt over et af de bedste hold i verden i Italien. Vi stopper ikke her; vi har et sidste skridt at tage for at komme til VM. Vi er godt på vej til at bekræfte, hvorfor vi er blandt de 20 bedste hold i Europa,” lyder det med masser af selvtillid fra Blagoja Milevski, Nordmakedoniens træner.

Portugal mod Nordmakedonien – indbyrdes historik

Spilfiduser for kampen

Der er nogle interessante navne på begge hold, hvis man søger efter en målmager. Cristiano Ronaldo viser rigtig god form med 5 mål i seks kampe og Portugal bør bringe ham i spil mod Nordmakedonien. Sidstnævnte ankommer med Enis Bardhi, der stod for 3 mål i de seneste seks kampe.

Portugal var i stand til at vinde 6 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 1 gang. De led også 3 nederlag i denne serie. Nordmakedonien sejrede i 5 af deres foregående 10 udekampe, spillede uafgjort 1 gang og led 4 nederlag. Portugal præsterede 4 sejre uden at indkassere mål i deres seneste 10 kampe på Estadio do Dragao.

Over 2.5 mål gav gevinst i 8 af Portugal’s forudgående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De præsterede et gennemsnit på 2.2 mål i løbet af denne serie. Der var gevinst på over 2.5 mål i 7 af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1.6 mål i disse kampe.