Roma mod Lazio i Serie A runde 30 – optakt, odds og spilfiduser

Der er mere end point på spil, når Roma tørner sammen med rivaler Lazio i et derby Serie A den kommende søndag at Stadio Olimpico, Rome.

Roma ligger nummer 7 i stillingen med 48 point efter at have afviklet 29 kampe. 1 point efter, som nummer 5, finder man Lazio placering efter 29 kampe.

Roma kan lukke runden på en placering i top seks ved at nedlægge Lazio på søndag i Serie A.

Roma har før kampen den kommende søndag et godkendt snit på 1.6 mål i deres forudgående 10 kampe. De var på pletten 16 gange, mens de indkasserede 14 mål. Det er lig med 1.4 i snit pr. opgør, hvor de holdt målet rent 4 gange.

Lazio kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.9 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel på søndag. De lavede selv 19 garn i takt med, at de måtte finde sig i 8 mål imod. Det giver et snit på 0.8 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 6 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Roma v Lazio.

 • Roma scorede i 15 af deres seneste 17 kampe
 • Roma har ikke tabt 10 af 11 af deres seneste kampe
 • Roma vandt 3 af 4 af deres seneste kampe
 • Lazio scorede i 15 af deres seneste 17 kampe
 • Lazio har ikke tabt 4 af 5 af deres seneste kampe
 • Lazio har ikke vundet 3 af 4 af deres seneste udekampe
 • Roma har scorede i de seneste 14 hjemmekampe i træk de har spillet mod Lazio
 • Roma har har ikke tabt i 19 af 21 seneste hjemmekampe mod Lazio
 • I 22 ud af 24 seneste Roma kampe mod Lazio var antallet af mål over 1.5
 • I 4 af de seneste 5 hjemmekampe Roma har spillet mod Lazio har begge hold scoret
 • I 7 ud af 9 seneste Roma kampe mod Lazio var antallet af mål under 3.5

Form Roma mod Lazio

Roma inde i god stime.

Roma ser rigtigt solide ud for tiden efter at have gået ubesejret igennem deres seneste tre kampe. De lagde ud med at banke Vitesse med 1-0 før de lod sig nøje med det ene point i en 1-1 kamp mod Udinese. Deres seneste opgave indbragte endnu engang uafgjort, da de spillede 1-1 mod Vitesse.

Lazio håber på yderligere point til samlingen.

Lazio har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 1-2 til SSC Napoli. De svarede stærkt igen mod Cagliari, som blev slået 0-3, før de sejrede 1-0 over Venezia.

Roma v Lazio Indbyrdes historik

Lazio tog sig af alle tre point i deres foregående duel mod deres næste modstander, som de besejrede 3-2 tilbage i September 2021 i Serie A. Roma møder Lazio med en historik imellem klubberne, der siger 3-3-4 for deres seneste 10 kampe i Serie A. I de foregående 10 kampe mellem Roma og Lazio bød 6 af dem på mere end to mål. Begge klubber scorede desuden mål i 6 af de 10 kampe.

Stilling i Serie A

Tabellen i Serie A giver os et overblik over, hvordan Roma og Lazio hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 30. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på søndag på Stadio Olimpico, Rome i vente.

Roma mod Lazio – Hold øje med…

Det er vanskeligt at komme udenom Ciro Immobile, når man leder efter en mulig målscorer, da han viser god form. Han fandt vej til netmaskerne 4 gange i de seneste seks kampe i Serie A for Lazio. Hans sæsontotal i Serie A siger 21 mål. Med 3 mål i seks kampe for Roma i Serie A, er Tammy Abraham også en spiller, der er værd at holde øje med.