Sådan kommer du i gang med at oddse

Det har i mange år været ekstremt populært at oddse, men er det ikke noget, du selv har gjort dig i før og godt kunne tænke dig at prøve, kan det være godt med lidt tips og tricks. Inden du går i gang med at oddse, kan du på internettet finde diverse guides og oplysninger om, hvordan du bærer dig ad, og hvor du kan oddse, men vil du bare gerne have en hurtig gennemgang, kan du læse med her.

Indenfor spilteori handler odds om sandsynligheden for at opnå et bestemt udfald af en given begivenhed – og ofte en sportsaktivitet. Når du oddser, sætter du dine penge på, at en fodboldkamp vil ende med et givent resultat, og ender kampen med det resultat, som du oddsede på, vil du altså vinde. Lad os kigge lidt på, hvordan du oddser.

Bookmakere og Odds

Når der er tale om at odds, handler det ikke om, at dine odds direkte repræsenterer sandsynligheden for udfaldet af en fodboldkamp for eksempel. Det handler derimod om, hvad en bookmaker vil betale, hvis du har oddset på det rigtige resultat, altså et resultat som stemmer overens, men det du oddsede på. Det er altså bookmakeren, som fastsætter gevinsten ved et matchende resultat og dine live odds.

Men hvad er det nu lige, en Bookmaker er? En Bookmaker er en virksomhed, der kort fortalt udbyder eller formidler væddemål. Bookmaking siges at have eksisteret siden Romerriget, hvor man allerede dengang kunne oddse live på resultatet af gladiatorkampe, selvom Bookmaking, som vi kender det i dag, opstod først i 1800-tallet.

Hvor kan du oddse?

Du kan både live oddse i din lokale kiosk men også online. Det er klart bedst at oddse online, da mange af de danske kiosker har et begrænset udvalg af bookmakeren. Men oddser du live online, vil du også få langt bedre odds, da du her har flere bookmakere at vælge imellem.

Dette skyldes, at du vil have muligheden for at hente højere odds, da du kan sammenligne dine odds på tværs af de forskellige bookmakere. Det kan i høj grad godt svare sig at orientere sig hos de forskellige bookmakere, inden du sætter dine odds. Hvis du gerne vil vide mere om bookmakere, odds og væddemål i det hele taget, kan du her læse meget mere.

Sådan oddser du live

Vil du i gang med at oddse live, er det faktisk ganske simpelt, og med disse overskuelige trin, burde det ikke tage dig lang tid at mestre.

Start med at find ud af, hvilken bookmaker du gerne vil oddse hos. Der findes utallige danske bookmakere og med en enkel googlesøgning, vil du hurtigt få adgang til de mest populære. Når du har valgt en bookmaker, vælger du dernæst sportsgrenen, som du gerne vil oddse på.

Du har muligvis allerede en ide om, hvilken kamp du gerne vil oddse på, og så skal du naturligvis bare finde kampen hos bookmakeren. Når du har valgt din sportskamp, vil bookmakeren vise dig de forskellige odds. Når du har beslutte dig for, hvor meget du vil oddse på kampen, trykker du såmænd bare på knappen ‘placer væddemål’, og dit odds vil nu være indplaceret.

Dét kan du også oddse på!

Selvom vi her har fortalt dig lidt om, hvordan du oddser på særligt fodboldkampe, så har du altså muligheden for at oddse på mange andre begivenheder. I 2015 kunne du for eksempel oddse på, hvem der ville blive kåret til årets bil. Hvert år er du faktisk også i stand til at oddse på, hvem der vinder årets sæson af x-factor, hvis det er noget, som falder mere i din smag.