Tandløse Tyrkiet jagter oprejsning mod Schweiz

Opgøret mellem Schweiz og Tyrkiet har kick off den kommende søndag på Baku Olimpiya Stadionu til deres sidste kamp i gruppespillet ved Euro 2020. Schweiz ankommer til Euro 2020 som nummer 13 på FIFAs verdensrangliste, hvilket indikerer en større forskel mellem nationerne, da Tyrkiet kommer med en rangering som nummer 29.

Det var muligvis en lille smule mere spændende at sikre billetten til EM, end Schweiz havde drømt om, men de beviste, at de havde nok kvalitet i truppen til at sikre en førsteplads i gruppespillet. Nu står de i sidste runde af gruppespillet ved slutrunden og skal bruge en sejr. Uafgjort giver dem tredjepladsen, hvilket næppe er nok til at gå videre fra gruppen.

Tyrkiet var en “dark horse” for nogen, men de har i stedet vist sig utroligt bovlamme over tre halvlege. Bortset fra 1. halvleg mod Italien har indsatsen ved EM ikke været godkendt. En sejr er påkrævet for Tyrkiet for at bevare både håb og selvrespekt.

Schweiz vs Tyrkiet statistik og historik

Tyrkiet har ikke ry for at være et målrigt hold i øjeblikket. Tyrkiet fandt kun vej til netmaskerne 12 gange i deres foregående 10 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på blot 1.2 mål pr. kamp. De har dog været meget solide i defensiven med beskedne 8 indkasseret, hvilket kaster et yderst respektabelt snit af sig på 0.8 pr. kampe. Underligt nok præsterede de kun 6 clean sheets i disse kampe.

Schweiz havde sat næsen op efter at stå med mere end ét point efter de første to gruppekampe, og de skal helt sikkert bruge en sejr nu, hvis de skal videre i turneringen.

Det har været en ekstremt skuffende turnering indtil nu for  , som efter nederlag i deres første to kampe er desperate efter deres første point ved EM 2020.

Form Schweiz møder Tyrkiet

Schweiz fortsætter pointhøsten.

Schweiz vil være opsatte på at nå videre til 1/8-finalen oven på deres seneste kampe. I Schweiz’ 3 sidste kampe har de været igennem en 7-0 sejr mod Liechtenstein, dernæst fulgte en 1-1 uafgjort mod Wales, mens de senest tabte 3-0 til Italien.

Tyrkiet håber på frisk start.

Tyrkiet går ind til kampen i håbet om endelig at få afsluttet den skuffende stime, de på det seneste har leveret. Tyrkiet seneste 3 kampe byder på en 2-0 sejr mod Moldova, et 3-0 nederlag mod Italien og senest et 2-0 nederlag mod Wales.

Schweiz ogTyrkiet – indbyrdes historik

Da nationerne senest trådte an imod hinanden i et indbyrdes opgør, som fandt sted 11 juni 2008, trak Tyrkiet sig med 2-1 sejrrigt ud af kampen.

Schweiz vandt 33.33%, mens Tyrkiet sikrede sig 66.67% fra de foregående 3 landskampe imellem nationerne.

Manden med målnæsen

Schweiz kigger igen mod Mario Gavranovic til at stå for de nødvendige scoringer. Han har været varm på det seneste med 4 kasser i de seks foregående landskampe. Burak Yilmaz har sigtekornet stillet ind på at udvide målhøsten ved Euro 2020. Han har stået for 2 basser i de seneste seks landskampe Tyrkiet har afviklet.