Schweiz mod Nordirland i FIFA VM-kvalifikationen – optakt, odds og spilfiduser

Schweiz er af bookmakerne gjort til forholdsvis klare favoritter, når de har besøg af Nordirland den kommende lørdag i FIFA VM. Tre point til favoritholdet betaler 1.30 i gevinst på oddset, når de tørner sammen på Stade de Genève.

Schweiz går ind til kampen på lørdag som nummer 15 på FIFAs verdensrangliste. Det indikerer en større forskel mellem nationerne, da Nordirland kommer med en rangering som nummer 47.

Schweiz lægger beslag på placeringen som nummer 2 i gruppen med 8 point for deres første 4 kampe. Differencen til Nordirland er 3 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 3 i tabellen for 4 kampe. Der er således meget på spil i forhold til at tage 2. pladsen efter Italien.

Schweiz vs Nordirland statistik og historik

Førstepladsen er optaget og ikke til at røre, men ellers er alt fortsat åbent. En sejr giver selvfølgelig både Schweiz og Nordirland en favorabel position i den videre færd. Uafgjort holder kampen om en mulig VM-billet brandvarm.

Schweiz har ikke ry for at være et målrigt hold i øjeblikket. Schweiz fandt kun vej til netmaskerne 10 gange i deres foregående 10 kampe, hvilket giver et gennemsnit på blot 1 mål pr. kamp. De har dog været meget solide i defensiven med beskedne 6 indkasseret, hvilket kaster et yderst respektabelt snit af sig på 0.6 pr. kamp. Underligt nok præsterede de kun 5 clean sheets i disse kampe.

Nordirland har heller ikke ry for at være et målrigt hold i øjeblikket. Nordirland fandt også kun vej til netmaskerne 10 gange i deres foregående 10 kampe, hvilket giver et gennemsnit på blot 1 mål pr. kamp. De har dog været meget solide i defensiven med beskedne 8 indkasseret, hvilket kaster yderst respektable 0.8 pr. kamp i snit af sig. Underligt nok præsterede de kun 5 clean sheets i disse.

Facts og finurligheder for Schweiz vs Nordirland.

  • Schweiz er ubesejret i de seneste 4 kampe i træk;
  • Schweiz er ubesejret i de seneste 9 hjemmebane kampe i træk;
  • I 4 of 6 seneste Schweiz kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • I 4 of 6 seneste Schweiz kampe var antal mål UNDER 2.5.
  • Nordirland er ubesejret i de seneste 3 kampe i træk;
  • I 7 of 9 seneste Nordirland kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • I 5 of 7 seneste Nordirland kampe var antal mål UNDER 2.5;
  • Nordirland $NON_SCORING i seneste 6 af 8 kampe.

Form Schweiz møder Nordirland

Schweiz drømmer om mere.

Schweiz ser rigtigt solide ud for tiden efter at have gået ubesejret igennem deres seneste tre kampe. De spillede først 2-1 mod Grækenland. Herefter var de oppe imod Italien i en kamp, der sluttede 0-0. Den seneste opgave kastede uafgjort 0-0 af sig mod Nordirland.

Nordirland fortsætter pointhøsten.

Nordirland vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. Nordirland er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. Det startede med 4-1 mod Litauen, før de bankede Estland med 1-0. Senest blev så 0-0 mod Schweiz.

Det ligner en jævnbyrdig kamp, men i vores øjne lugter uafgjort stadig af en smule mere værdi på oddset end hjemmesejren. Bookmakerne har i skrivende stund oddset på en hjemmesejr til 1.30, hvorimod udesejren giver 12.00 på oddset.

Schweiz v Nordirland Indbyrdes historik

Man skulle have spillet uafgjort på oddset, da Schweiz senest mødte Nordirland i VM-kvalifikationen. Ingen af parterne fik det afgørende overtag, hvorfor det endte med en 0-0 pointdeling. Schweiz går ind til opgøret med en historik mod Nordirland, der siger 1-3-0 for deres seneste 4 kampe.

Stilling i FIFA VM

Den nuværende stilling i FIFA VM viser os, hvor Schweiz og Nordirland befinder i tabellen i forhold til hinanden inden dette opgør. Der er helt sikkert lagt op til en spændende duel om de tre point i denne runde 7 på lørdag.

Flere mål i vente

Er man på jagt efter en målscorer, kunne det ligne en god idé at holde på Marko Gavranovic. Han er topscorer for Schweiz med seks mål for deres seneste seks kampe.

Nordirland krydser til gengæld fingre for, at blandt andet Shane Ferguson kan finde vej til netmaskerne igen.