Spanien udfordres af Frankrigs banemænd

Vi har fået overstået den første stribe af knock out-kampe ved EM 2020, hvorfra Schweiz klarede sig igennem. De møder nu Spanien på Saint Petersburg Stadium den kommende fredag i denne kamp i 1/4 finalen.

Schweiz ankom til Euro 2020 placeret 13 på FIFAs verdensrangliste, og er dermed forholdsvis tæt på Spanien, der kigger på turneringen fra en plads som nummer 6.

Schweiz gik kun videre fra gruppespillet via en tredjeplads, men dog i en forholdsvis sikker position. De præsterede derefter en kæmpe overraskelse mod Frankrig, som de besejrede for første gang i otte møder. Et brag af en dramatisk kamp, hvor Schweiz havde de bedste nerver i straffesparkskonkurrencen.

Spanien gik ind til EM-slutrunden som storfavoritter hos bookmakerne til at både vinde deres gruppe samt nå langt ved turneringen.

I en overraskende hård gruppe lykkedes det dog ikke Spanien at indtage førstepladsen som ellers ventet. De sluttede dog godt af og ser frem til at fortsætte på lignende vis ved Euro 2020. Der skal sandsynligvis leveres lidt mere sikkert, end tilfældet var mod Kroatien i sidste runde.

Schweiz vs Spanien statistik og historik

Nøgletal for Schweiz og Spanien.

Form Schweiz møder Spanien

Schweiz fortsætter pointhøsten.

Schweiz vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat.

Deres seneste tre kampe gav først Schweiz et 3-0 nederlag mod Italien, herefter fulgte en 3-1 sejr mod Tyrkiet, mens de i den seneste kamp spillede 3-3 mod Frankrig i ordinær spilletid.

Spanien drømmer om mere.

Spanien har spillet til par på det seneste, for at stjæle et udtryk fra golfens verden. Altså resultater mere eller mindre efter bogen igennem de seneste uger, det være sig både positive og negative.

Spaniens seneste 3 kampe byder på en 1-1 mod Polen, en 5-0 sejr mod Slovakiet og senest en 5-3 sejr mod Kroatien efter forlænget spilletid.

Der var ingen vinder, da Schweiz og Spanien senest stod overfor hinanden, da de delte goderne imellem sig i en 1-1 kamp den 14 november 2020.

Schweiz går ind til opgøret med en historik mod Spanien, der siger 1-2-1 for deres seneste 4 kampe.

Manden med målnæsen

Mario Gavranovic scorede 4 gange i de seneste seks landskampe for Schweiz, og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her.

Ferran Torres scorede 4 gange i de seneste seks landskampe for Spanien og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her.