Sevilla mod Celta Vigo i La Liga runde 22 – optakt, odds og spilfiduser

Sevilla skal teste formen af mod Celta Vigo på lørdag, når de mødes i La Liga på Estadio R. Sanchez Pizjuan. Det lugter af tre point til førstnævnte, som sigter imod at konsolidere sig i toppen. Sidstnævnte har dog næppe planer om at overgive sig frivilligt, og point her kan give et stærkt boost til selvtilliden.

Efter 21 kampe afviklet er Sevilla placeret nummer 2 i stillingen med 45 point. Der er 19 points forskel til Celta Vigo, der som nummer 12 har samlet 26 point sammen.

Celta Vigo går ind til kampen mod Sevilla på lørdag med håbet om at hale ind på hjemmeholdet i stillingen i La Liga. Opgaven er selvsagt ikke nem, men omvendt en god mulighed for gæsterne til at vise, hvad de indeholder.

Når det kommer til mål, er Sevilla ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 13 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.3 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 7 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 0.7 pr. kamp med 5 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Celta Vigo ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 14 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.4 pr. kamp. De indkasserede 9 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 0.9 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 4 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Sevilla v Celta Vigo.

  • Sevilla scorede i 30 af deres seneste 32 hjemmekampe
  • Sevilla har ikke tabt 20 af 22 af deres seneste hjemmekampe
  • Sevilla vandt 4 af 5 af deres seneste hjemmekampe
  • I de seneste 6 hjemmekampe i træk Sevilla har spillet mod Celta Vigo har begge hold scoret
  • I 13 ud af 15 seneste Sevilla hjemmekampe mod Celta Vigo var antallet af mål under 3.5
  • Sevilla har scorede i 13 af de senest 15 kampe mod Celta Vigo
  • Sevilla har scoret imod i 12 af de senest 14 kampe mod Celta Vigo
  • Sevilla har har ikke tabt i 9 af 11 seneste hjemmekampe mod Celta Vigo

Form Sevilla mod Celta Vigo

Sevilla inde i god stime.

De seneste tre kampe har for Sevilla givet lidt af hvert til kontoen. De startede med at banke Getafe med 1-0, hvilket desværre blev fulgt op af et nederlag på 2-1 mod Real Betis. Deres seneste opgør, mod Valencia, indbragte et point i en1-1 kamp.

Celta Vigo drømmer om mere.

Celta Vigo har været lidt blege i deres seneste tre kampe, hvor de startede med at få tæsk 2-1 af Atletico Baleares. Skuffelsen blev fulgt op af ny nedtur, da de tabte 1-0 til Real Sociedad, for så at svare igen med en 2-0 sejr over Osasuna.

Sevilla v Celta Vigo Indbyrdes historik

Sevilla havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 1-0 tilbage i Oktober 2021 i La Liga. Sevilla møder Celta Vigo med en historik imellem klubberne, der siger 6-1-3 for deres seneste 10 kampe i La Liga. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 7 gange i de seneste 10 kampe mellem Sevilla og Celta Vigo. Begge parter fandt vej til netmaskerne i 7 af deres seneste 10 dueller.

Stilling i La Liga

Tabellen i La Liga giver os et overblik over, hvordan Sevilla og Celta Vigo hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 22. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende lørdag på Estadio R. Sanchez Pizjuan i vente.

Manden med målnæsen

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Rafa Mir. Han har vist flaget for Sevilla med 6 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe.

Celta Vigo har til gengæld forhåbninger om, at Iago Aspas kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 10 mål i alle turneringer indtil videre, samt 3 i de seneste seks.