Skotlands fightere tager Tjekkiet til kanten

Skotland skyder EM 2020 igang mod Tjekkiet den kommende mandag, hvor Hampden Park slår dørene op. Kampen spilles som en af 12 i runde 1 af gruppespillet ved slutrunden. Skotland bringer en rangering som nummer 44 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Tjekkiet, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 40 på FIFAs verdensrangliste.

Skotland er med til EM for første gang siden 1996, og ifølge bookmakere er de færdige i turneringen, når gruppespillet er afsluttet. De kommer dog med masser af gejst og vil være en farlig modstander for alle. Skotland gik den hårde og lange vej igennem play-off’s for at reservere plads ved Euro 2020, efter at de kiksede den direkte kvalifikation i gruppespillet. Det vil være en overraskelse at se dem på den anden side af gruppespillet ved EM.

Selvom de er outsidere til at vinde gruppespillet, bør Tjekkiet have en god chance for som minimum at tage andenpladsen og dermed gå videre til næste runde. Tjekkiet kæmpede sig til andenpladsen i deres kvalifikationsgruppe til Euro 2020, og de ankommer til turneringen som heftige outsidere til titlen.

Skotland vs Tjekkiet stats and analysis

Skotland ankommer til Euro 2020 med et gennemsnit på blot 1.6 mål i deres seneste 10 landskampe. Skotlandscorede beskedne 16 mål samtidig med, at de indkasserede ikke særligt imponerende 19 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.9 af sig pr. kamp, hvori de også blot formåede at holde rent bur 2 gange.

Tjekkiet går ind til EM-slutrunden i håbet om at kunne vedligeholde deres imponerende defensive statistik fra deres seneste 10 landskampe. Tjekkiet snittede selv beskedne 1.5 mål pr. kamp med 15 scoringer i alt. En stærk kontrast til at de selv blot lukkede15 ind, hvilket giver et gennemsnit på 1.5 pr. kamp. Utroligt nok præsterede de kun at holde målet rent 2 i disse kampe.

De går ind til denne deres første kamp ved EM-slutrunden som outsider, men Skotland vil have identificeret opgøret som én, hvor et positivt resultat ligger indenfor rækkevidde.

På papiret virker de to nationer jævnbyrdige, og vi kan meget vel have en forsigtig kamp i vente. Såvel Skotland som Tjekkiet vil være påpasselige med ikke få point ud af deres åbningskamp.

Form Skotland vs Tjekkiet

Skotland udvider sejrsstimen.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Skotland, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. Skotland seneste 3 kampe byder på en 4-0 sejr mod Færøerne, en 2-2 uafgjort mod Holland og senest en 1-0 sejr mod Luxembourg.

Tjekkiet håber på yderligere point til samlingen.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Tjekkiet igennem de seneste ugers kampe. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Tjekkiet sluttede med en 1-1 uafgjort mod Belgien, hvorefter de noterede et 1-0 nederlag mod Wales mens den seneste kamp resulterede i et 4-0 nederlag mod Italien.

Skotland v Tjekkiet Fixture History

Det var Skotland, som løb med en 1-0, sidste gang de to lande clashede i en intern duel. Skotland går ind til opgøret med en historik mod Tjekkiet, der siger 4-1-2 for deres seneste 7 kampe.

Hold øje med…

At præstere 3 mål i de foregående seks landskampe for Skotland gør naturligt John McGinn til en spiller, alle modstandere holder et skarpt øje med. Tjekkiet kigger mod Tomas Soucek til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 4 garn på seks landskampe.