Danmark jagter fuldt hus mod Skotland i Glasgow

Der er udelukkende prestige på spil, når Skotland får besøg af Danmark på mandag. Der er kick off til kampen på Hampden Park den 15. november kl. 20:45. Skotland går ind til kampen på mandag som nummer 42 på FIFAs verdensrangliste. 

Skotland er placeret som nummer 2 i tabellen med 20 point efter 9 kampe. Med sejren over Moldova fredag, parret med et israelsk nederlag til Østrig, sikrede skotterne sig andenpladsen i VM-kvalifikationsgruppen. De har vist sig holdbare i et flot gruppespil, hvor det er blevet til seks sejre og blot ét nederlag indtil nu.

Danmark ligger på en placering som nummer 1 i stillingen med 27 point ovenpå deres 9 opgør. De har sikret gruppens førstepladsen, og går nu efter at skrive historie. Aldrig før har et dansk landshold vundet samtlige kampe i en kvalifikationsgruppe. Danmark kan altså fuldføre en perfekt kvalifikation, og samtidig sikre flere point til verdensranglisten og VM-seedningen.

Skotland v Danmark statistik og historik

Skotland har før opgøret den kommende mandag et anstændigt gennemsnit på 1.7 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 17 mål samtidig med, at de indkasserede 9 mål. Det kaster et gennemsnit på 0.9 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 5 gange. 

Danmark kan inden deres kommende opgave fremvise en rimeligt god målform for deres seneste 10 kampe. De har et gennemsnit på 3.3 mål pr. kamp, svarende til 33 mål i alt. De måtte finde sig i 5 scoringer imod, eller et snit på 0.5 pr. kamp, hvor de holdt rent bur 8 gange.

Facts og finurligheder for Skotland vs Danmark.

  • Skotland har vundet i de seneste 5 kampe i træk;
  • Skotland har vundet i de seneste 3 hjemmebane kampe i træk;
  • Skotland er ubesejret i de seneste 10 hjemmebane kampe i træk;
  • Skotland har vundet i seneste 6 af 7 kampe.
  • Danmark har vundet i de seneste 9 kampe i træk;
  • Danmark har vundet i de seneste 4 udebane kampe i træk;
  • Danmark har vundet i seneste 9 af 10 kampe;
  • Danmark har vundet i seneste 9 af 10 udebane kampe.

Form Skotland møder Danmark

Skotland i forrygende form.

Skotland rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Skotland er i kongehumør før deres kommende opgave på mandag, da de seneste tre kampe gav maksimumpoint. Først blev Israel nedlagt 3-2, hvorefter det blev 1-0 mod Færøerne. Senest måtte også Moldova bøje sig i et 2-0 nederlag.

Danmark er på rekordjagt.

Skotland ser utroligt giftige ud i øjeblikket, hvor de spadserer fra det ene gode resultat til det næste. Danmark har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Moldova nedlagt 4-0, hvorpå Østrig blev fejet til side med 1-0. Senest gik formen ud over Færøerne, der blev sænket med 3-1.

Landstræneren for Danmark har en del afbud til kampen. Ligesom mod Færøerne er Pierre-Emile Højbjerg, Joachim Andersen, Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard, Robert Skov, Mathias Jensen og Martin Braithwaite ikke til rådighed. Christian Nørgaard har forladt lejren grundet karantæne, mens Jesper Lindstrøm og Mohamed Daramy er tilbage på U21-landsholdet. Ind er istedet hentet Jens Stage fra FC København og Mikael Uhre fra Brøndby IF, der begge kan debutere.

Skotland v Danmark Indbyrdes historik

Skotland tabte deres seneste indbyrdes møde, da Danmark noterede en sejr på 2-0. Det var dog førstnævnte, som slap bedst fra det forrige opgør, hvor Skotland sikrede alle tre point via en sejr på 1-0. Bookmakerne har Skotland som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 3.30, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Skotland30% chance for at banke Danmark. En pointdeling betaler 3.25 i gevinst på oddset, hvor imod Danmark udbetaler 2.30 i gevinst på oddset for en sejr. Skotland møder Danmark med en historik imellem klubberne, der siger 2-0-3 for deres seneste 5 kampe. Af de seneste 5 kampe mellem Skotland og Danmark kom over 2.5 mål ud med gevinst på oddset 1 gange. Desuden scorede begge hold mål i 1 af disse 10 møder.

Stilling i FIFA VM

Den nuværende stilling i gruppen viser os, hvor Skotland og Danmark befinder i tabellen i forhold til hinanden inden dette opgør. Der er helt sikkert lagt op til en spændende duel om de tre point i denne runde 10 den kommende mandag.

Formstærk måltyv

Er man på jagt efter en målscorer, kunne det ligne en god idé at holde på Lyndon Dykes. Han er topscorer for Skotland med 4 mål for sæsonen og præsterede desuden 3 i de seneste seks kampe. 

Danmark krydser til gengæld fingre for, at Joakim Mæhle kan finde vej til netmaskerne igen. Han er oppe på 5 mål i alle turneringer i denne sæson, og leverede 4 i de seneste seks.