Spanien slagter Slovakiet

Slovakiet går ind til et opgør mod Spanien på onsdag. Estadio de La Cartuja lægger tribuner til denne tredje og sidste af nationernes kampe i gruppespillet ved Euro 2020. Mens Slovakiet går ind til Euro 2020 som nummer 36 på FIFAs verdensrangliste, er der en pænt stor forskel til modstanderen. Spanien går ind til turneringen som nummer 6 på ranglisten.

Slovakiet er med til EM for første anden gang efter 2016, og ifølge bookmakere skulle de være færdige i turneringen, når gruppespillet var afsluttet. De kommer dog med masser af gejst og står med tre point efter sejren over Polen. Slovakiet gik den hårde og lange vej igennem play-off’s for at reservere plads ved Euro 2020, efter at de kiksede den direkte kvalifikation i gruppespillet. Det vil være en overraskelse at se dem på den anden side af gruppespillet ved EM.

Spanien går ind til EM-slutrunden som storfavoritter hos bookmakerne til at både vinde deres gruppe samt nå langt ved turneringen. Spanien havde ikke de store vanskeligheder ved at besætte en forventelig førsteplads i deres kvalifikationsgruppe, og de har sat næsen op efter en stor slutrunde ved Euro 2020.

Slovakiet vs Spanien statistik og historik

Slovakiet gik ind til EM-slutrunden i håbet om at kunne vedligeholde deres imponerende defensive statistik fra deres seneste 10 landskampe. Slovakiet snittede selv beskedne 1.5 mål pr. kamp med 15 scoringer i alt. En stærk kontrast til at de selv blot lukkede13 ind, hvilket giver et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. Utroligt nok præsterede de kun at holde målet rent i 2 disse kampe.

Slovakiet går ind til deres sidste gruppekamp med tre point på kontoen og har brug for fuld fokus, hvis videre adgang til næste runde skal køres hjem.

Spanien slap igennem deres første kamp ved EM 2020 med uafgjort 1-1 i bagagen. De havde sat næsen op efter langt mere, men glemte at holde presset, da føringen først var i hus. Nu er de til gengæld tvunget til sejr i sidste gruppekamp.

Form Slovakiet møder Spanien

Slovakiet håber på yderligere point til samlingen.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Slovakiet igennem de seneste ugers kampe. I Slovakiets 3 sidste landskampe har de været igennem en 0-0 uafgjort mod Østrig, dernæst fulgte en 2-1 sejr mod Polen, mens de senest tabte 1-0 til Sverige.

Spanien drømmer om mere.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Spanien igennem de seneste ugers kampe. Deres seneste tre kampe gav først Spanien en 0-0 uafgjort mod Portugal, herefter fulgte en 0-0 uafgjort mod Sverige, mens de i den seneste kamp sluttede med en 1-1 uafgjort mod Polen.

Slovakiet ogSpanien – indbyrdes historik

Da nationerne senest trådte an imod hinanden i et indbyrdes opgør, som fandt sted 5 september 2015, trak Spanien sig med 2-0 sejrrigt ud af kampen. Slovakiet vandt 25%, mens Spanien sikrede sig 50% fra de foregående 4 landskampe imellem nationerne.

Flere mål i vente

Slovakiet satser på Milan Skriniar til endnu engang at vise talenterne frem, som han har gjort i deres seneste seks landskampe, hvori han stod for 3 mål. Spanien håber, Alvaro Morata kan finde formen frem endnu engang. Han er noteret for 2 mål i de seneste seks landskampe, og Spanien har brug for hans igen.