Southampton kæmper for førstepladsen!

Der er to kampe i Premier League fredag aften, og den sene af disse skal vi se nærmere på her i spalterne. Det gælder Southamptons hjemmekamp mod Newcastle, der fløjtes igang på St. Mary’s Stadium kl. 21, og der er en heftig gulerod for enden af aftenen for hjemmeholdet.

Den 25. oktober sidste år fik Southampton alle tiders røvfuld på hjemmebane af Leicester, der rejste hjem med en sejr på 9-0. Her 12 måneder senere kan de med en sejr i aften over Newcastle lægge sig nummer et i tabellen, inden weekendens øvrige kampe går igang. Hvis det ikke kan motivere hvem som helst til at rive en ekstra løbetur af, så er der ikke meget, som kan.

Newcastle er dog også i anstændig form med blot ét nederlag i syv kampe, men på udebane har de ikke tabt i denne sæson, og så nyder de altså en rigtig god indbyrdes historik netop nu imod Saints. Newcastle tabte ingen af deres seneste seks møder, hvilket gælder tre nede på Sydkysten.

Topscorer Danny Ings sidder ude for hjemmeholdet, man forventer også, at Ryan Bertrand må sidde over, mens Newcastle kan sende samme 11 på banen, som senest besejrede Everton. De har masser af selvtillid hos Steve Bruces tropper i øjeblikket, men Southampton har som sagt øje på førstepladsen, så vi forestiller os en kamp med solid underholdning.

Flere interessante tips