Southampton mod Arsenal – Optakt, Spilfiduser, Odds

Mens formen ser skarp ud hos Arsenal i Premier League, lader den en del tilbage at ønske for Southampton, før deres besøg på St. Mary’s Stadiumden kommende søndag. Det vil være en temmelig stor overraskelse, hvis førstnævnte afgiver point i denne duel.

Southampton er nummer 14 i tabellen med 11 point efter 11 kampe, mens Arsenal rangerer som nummer 1 med 27 point efter 10 kampe.

Det er ikke sådan, at Southampton ligefrem sætter ild til ligaen i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne 9 mål i de foregående 10 opgør, hvilket svarer til 0.9 mål pr. kamp. De lukkede samtidig 14 mål imod, et gennemsnit på 1.4 pr. kamp med 1 clean sheets undervejs.

The Gunners ankommer til denne udekamp med en god historik på målfronten for de seneste 10 kampe. Det er blevet til 2.4 mål pr. kamp, svarende til 24 mål i alt. I egen ende lukkede de 10 mål ind, eller 1 mål pr. kamp, hvor de holdt målet rent 4 gange.

Southampton har vundet 3 sejre, mens de har spillet 2 uafgjorte og tabte desuden 6 kampe gange i denne sæson i Premier League.

Arsenal har indtil videre præsteret 9 sejre og 0 uafgjorte samt 1 nederlag i Premier League.

Vores tip

Facts og finurligheder for Southampton v Arsenal.

  • Southampton scorede i 24 af deres seneste 26 hjemmekampe
  • I 8 af de seneste 9 hjemmekampe Southampton har spillet, har begge hold scoret
  • Der er scoret imod Southampton i 14 af de seneste 15 hjemmekampe
  • Der er scoret imod Southampton i 12 af de seneste 14 kampe
  • Southampton har ikke vundet 7 af 9 af deres seneste hjemmekampe
  • Arsenal vandt 18 af 19 af deres seneste kampe
  • Arsenal scorede i deres seneste 19 kampe
  • Arsenal har ikke tabt 18 af 19 af deres seneste kampe
  • Arsenal scorede i deres seneste 10 udekampe
  • Arsenal vandt 9 af 10 af deres seneste udekampe

Form Southampton mod Arsenal

Southampton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Det startede med et nederlag på 4-0 mod Manchester City, hvorefter de opnåede 1-1 mod West Ham. Deres seneste kamp indbragte tre point, da de sejrede 0-1 i opgøret mod Bournemouth. De gik efter en sæson langt væk fra nedrykningszonen, og Southampton bliver ved at samle point nok til, at planen ser ud til at holde. Southampton var kun i stand til at vinde én af deres seneste seks ligakampe på eget græs, mens 2 sluttede uafgjort og de led 3 nederlag. De stod selv for 7 mål, men indkasserede samtidig 9.

Arsenal har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Bodø/Glimt nedlagt 0-1, hvorpå Leeds blev fejet til side med 0-1. Senest gik formen ud over PSV Eindhoven, der blev slået med 1-0. De var på forhånd blandt en gruppe af hold, der lignede et godt bud på en podieplacering, men i deres nuværende form ligner The Gunners endda en udfordrer til titlen. Arsenal præsterede flotte fire sejre i deres seks udekampe i Premier League, der også gav dem 0 uafgjorte og 2 nederlag. De smækkede 10 mål i kassen, mens de indkasserede 5.

Southampton vs Arsenal – Seneste nyt

Southampton kan have op til 6 spillere siddende ude af diverse grunde, når de tager imod Arsenal på søndag. Med 2 spillere i karantæne er Southampton tvunget til at ændre i holdopstillingen, da Kyle Walker-Peters og Mohammed Salisu sidder i straffeboksen.

Kyle Walker-Peters, Armel Bella-Kotchap, Romeo Lavia og Valentino Livramento er alle ude af truppen, som Southampton tager imod Arsenal med på St. Mary’s Stadium.

Arsenal ser ud til at skulle se bort fra 4 spillere til truppen, som den kommende søndag møder Southampton. Blandt de fraværende spillere i Arsenal-truppen, er Gabriel i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Oleksandr Zinchenko, Emile Smith Rowe og Mohamed Elneny bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Arsenal, når de drager til St. Mary’s Stadium.

Southampton mod Arsenal – indbyrdes historik

Arsenal har blot indkasseret et enkelt nederlag i de seneste 7 indbyrdes opgør mod Southampton. I det seneste opgør mellem disse to løb Southampton med de tre point i en 1-0 kamp, og mon ikke vi roligt kan regne med, at de planlægger noget lignende den kommende søndag. Arsenal synes at have et godt øje til Southampton, som de har slået 5 gange i deres seneste 10 encounters. Bookmakerne har odds 1.60 på Arsenal til at vinde igen.

I de seneste 10 indbyrdes opgør mellem Southampton og Arsenal fandt begge vej til netmaskerne 6 gange.

Southampton mod Arsenal Spiltips

Med bare ét mål i Premier League på det seneste er Che Adams ivrig efter igen at komme på tavlen. Den kommende kamp præsenterer en god mulighed for at træde i karakter. Arsenal sætter deres lid til, at Bukayo Saka kan vise tænder igen efter 4 mål i de seneste seks kampe i Premier League.

Southampton høstede tre point i 3 af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 2 gange og led 5 nederlag i denne serie. Arsenal sikrede sig 9 sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort 0 gange samt 1 nederlag. Arsenal præsterede yderst acceptable 6 clean sheets i deres seneste 10 udekampe. Southampton holdt rent bur i 1 af deres seneste 10 hjemmekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål 5 gange i de seneste 10 kampe mellem disse to klubber. Southampton præsterede et gennemsnit på 1.1 mål, mens Arsenal landede et snit på 1.9 mål i disse dueller. Begge hold var på tavlen 6 gange i disse kampene. Der blev scoret over 2.5 mål i 5 af Southamptons seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1 mål på vejen. Over 2.5 blev der scoret i 7 af de forrige 10 kampe, som Arsenal spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 2 mål i disse kampe.