Southampton skal bryde negative stime mod Brighton

Southampton tager imod Brighton på St. Mary’s Stadium i runde 15 den kommende lørdag i Premier League.

Med en placering som nummer 16 i stillingen har Southampton samlet 15 point efter 14 kampe. På 19 point befinder The Seagulls sig rangeret som nummer 7 for 14 afviklede kampe.

The Seagulls er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen i Premier League til Southampton, når de to rivaler skal op imod hinanden på lørdag. Det kan hjemmeholdet dog dårligt tillade sig, hvis de skal bevare kontakten til gæsterne.

Når det kommer til mål, er Southampton ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 9 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 0.9 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 14 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.4 pr. kamp med 4 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Brighton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 8 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 0.8 pr. kamp. De indkasserede 12 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.2 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 3 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Southampton v Brighton.

  • Southampton ikke vundet i de seneste 3 kampe i træk;
  • Southampton er ubesejret i de seneste 4 hjemmebane kampe i træk;
  • Southampton har scoret i seneste 7 af 9 kampe;
  • I 4 of 6 seneste Southampton kampe var antal mål OVER 2.5.
  • Brighton ikke vundet i de seneste 9 kampe i træk;
  • Brighton ikke vundet i de seneste 5 udebane kampe i træk;
  • I 7 of 9 seneste Brighton kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • I 4 seneste Brighton kampe i træk var antal mål UNDER 3.5.

Form Southampton mod Brighton

Southampton drømmer om mere.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Brighton igennem de seneste ugers kampe. Bare ét point forhindrer Southampton i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De tabte med henholdsvis 2-1 og 4-0 mod Norwich og Liverpool. Senest var der dog lidt trøst at hente efter 2-2 mod Leicester.

Brighton fortsat skidt kørende.

The Saints er stærkt opsatte på igen snart at vinde en fodboldkamp oven på den senere tids skuffende resultater. Det er ikke helt skidt, men heller ikke helt godt for Brighton, når man kigger tilbage på de seneste tre kampe. De tabte først 2-0 mod Aston Villa, hvorefter de opnåede et point efter 0-0 mod Leeds. Senest satte de et point mere på tavlen efter 1-1 mod West Ham.

Southampton v Brighton Indbyrdes historik

Southampton trak det korteste strå, da Brighton vandt en 2-1 sejr i deres seneste møde i Premier League. Resultatet var revanche for den 2-1 sejr The Saints noterede sig i den forrige kamp. Bookmakerne har The Saints som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 2.45, hvilket svarer til, at bookmakerne giver The Saints 41% chance for at banke Brighton. En pointdeling betaler 3.50 i gevinst på oddset, hvor imod The Seagulls udbetaler 2.80 i gevinst på oddset for en sejr. Southampton møder Brighton med en historik imellem klubberne, der siger 3-4-1 for deres seneste 8 kampe i Premier League. Af de seneste 8 kampe mellem Southampton og Brighton kom over 2.5 mål ud med gevinst på oddset 3 gange. Desuden scorede begge hold mål i 6 af disse 10 møder.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Southampton og Brighton hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 15. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende lørdag på St. Mary’s Stadium i vente.

Manden med målnæsen

Hold øje med Che Adams når du søger en målmager, eftersom han virker ustoppelig. Han har været på pletten 4 gange i seks kampe for Southampton, mens sæsontotalen læser 3 kasser lige nu.

Neal Maupay har stået det rette sted 2 gange i seks kampe for Brighton, som håber, at han kan føje yderligere til sæsontotalen på 5 mål.